У Львові знову послабили карантин: що відкривають 18 травня

карантин

У ТРЦ можуть відкрити магазини одягу та взуття, але за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Фото: РБК

Із 18 травня у Львові знову послаблюють карантин, зокрема поліклініки можуть приймати хворих для амбулаторного лікування, передає Твоє місто.

Крім цього, тепер у ТРЦ можуть відкрити магазини одягу та взуття, але за умови дотримання протиепідемічних заходів. Магазини одягу і взуття мають працювати за певними правилами, зокрема, працівникам до і під час роботи повинні вимірювати температуру і записувати інформацію у спеціальний журнал. Увесь персонал, як і відвідувачі, має бути у засобах індивідуального захисту – масках та одноразових рукавичках. Маски продавці повинні міняти кожні дві години або частіше, якщо вона зволожилась.

Вибирати та приміряти одяг покупці мають у рукавичках, а працівники магазину повинні після кожного клієнта продезінфікувати примірочну.
Покупцям на вході до магазину також вимірюватимуть температуру. Якщо вона буде вищою за 37,5 градусів, то людину в магазин не пустять і порадять звернутись до сімейного лікаря.

Також між покупцями на вході та біля каси має бути дистанція у 1,5 метра, а загалом у магазині може перебувати не більше одного клієнта на 10 метрів торгової площі.

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. Він триватиме щонайменше до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин.

11 травня у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 5 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини