Родичі Медведчука незаконно перекрили місце паломництва на Львівщині

Компанія “Керамбуд” розпочала вирубку лісу та будівництво дороги на Страдецькій Горі, що на Львівщині. Власниками компанії є Богдан Козак та Сергій Медведчук – брати депутатів від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Цю інформацію підтвердили в УГКЦ. Там зазначають, що Страдецька гора є відомим місцем паломництва християн, передає Діло.

За словами настоятеля парафії Успіння Пресвятої Богородиці села Страдч, отця Іван Ковтуна, в лісі, біля Страдецької гори, щодня працюють бензопили і важка техніка. З’ясувалося, що там вирубують ліс і насипають нову дорогу. За словами священника, все це відбувалося в дуже швидких темпах.

Ліс, в якому відбувається вирубка та насипання дороги, перебуває в державній власності. Тому всі рішення щодо цього ухвалює Львівська обласна держана адміністрація. А жодних дозволів від Львівської ОДА не було. Проведення будівництва в природоохоронній зоні передбачає чимало експертиз, зокрема екологічної, яка теж не була зроблена.

Страдецька гора є пам’яткою природи та місцем, куди прибувають на відпочинок та екскурсії групи дітей та молоді. Ділянка, де ведуться роботи, входить до складу транскордонного українсько-польського біосферного резервату “Розточчя”. Його створили 19 червня 2019 року на 31-й сесії Міжнародній координаційній раді Програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера”.

В УГКЦ кажуть, що через хресну дорогу часто ходять християнські паломники. Будівництво унеможливлює проведення таких заходів. Зокрема, 26 червня тут мала відбутися Всеукраїнська проща.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини