10 ресторанів Львова, які працюють під час карантину

В Україні вже третій місяць триває карантин через пандемію коронавірусу, тож люди не на жарт втомились сидіти вдома. А так хочеться гарно провести вечір в компанії друзів за філіжанкою кави… Та є гарні новини! Карантинні обмеження поступово послаблюють, тож вже з 11 травня у Львові запрацювали літні тераси ресторанів.

VG Львів зібрав добірку з 10 ресторанів Львова, які працюють під час карантину.

ПАРА ДЖАНОВ І ПОРТВЕЙН

Тераса «Пара Джанов і Портвейн».

Якщо вино – це саме той напій, якого вам бракувало на карантині, тоді відкрита тераса закладу «Пара Джанов і Портвейн» стане для вас справжньою «панацеєю»! У винному барі пропонують різний портвейн, херес, вермути, гранатове вино та закуски до алкоголю. У закладі подають женгалов хац – традиційну вірменську паляницю з начинкою з 15 видів трав. Сама ж концепція закладу слугує проекцією ідеї Сергія Параджанова, який народився в Грузії, а жив у Вірменії та Україні.

Де шукати: на вулиці Лесі Українки, 12

Коли приходити: щодня з 11:00 до 23:00

БІЛИЙ ЛЕВ

Тераса закладу "Білий Лев".

А якщо ви встигли засумувати за келихом львівського пива (можливо, й не одним) та пабним настроєм, то й для вас уже запрацювала тераса підходящого закладу. У «Білому Леві» ви зможете скуштувати 30 сортів крафтового та львівського пива, левові порції на велику компанію та смачні страви для кожного на будь-який смак. Заклад особливо популярний серед любителів перегляду спортивних матчів, та в умовах карантину цю традицію можна підтримати й просто атмосферними розмовами.

Де шукати: на вулиці Лесі Українки, 15

Коли приходити: щодня з 12:00 до 2:00

ШАМПАНЕРІЯ X&X

Тераса «Шампанерії».

А тепер справа дійшла й до шампанського. Цей заклад після карантину відкрився символічно – 11 травня, у свій шостий день народження! Особливістю львівської «Шампанерії» є акцент на трьох головних стравах – шампанському, хот-догах й хачапурі. У меню фірмові хот-доги: «Трюфельний», «Нью Йоркер», смокі, чиз-дог, корн-дог. Алкогольна карта представлена різноманітними марками ігристих вин Італії, України, Франції, Грузії.

Де шукати: на вулиці Лесі Українки, 29

Коли приходити: щодня з 11:00 до 23:00

ПСТРУГ, ХЛІБ ТА ВИНО

Тераса закладу «Пструг, хліб та вино».

Також відвідувачів вже приймає літня тераса чи не найпопулярнішого львівського закладу – «Пструг, хліб та вино». За міською легендою, саме тут дзигармайстер випікає найсмачніший у місті хліб, а сурмач з родиною готує в печі найсмачнішу карпатську форель, що по-гуцульськи називається пструг. Тож якщо ви захотіли скуштувати страви європейської чи гуцульської кухні, то вас радо зустрінуть у «Пструг, хліб та вино» та ще й глінтвейну наллють.

Де шукати: на вулиці Братів Рогатинців, 49

Коли приходити: щодня з 12:00 до 22:00

TANTE SOPHIE CAFE ESCARGOT

Тераса закладу «Tante Sophie».

Для справжніх гурманів у Львові запрацювала літня тераса «Tante Sophie» – затишного кафе в найкращих традиціях французського Провансу. Тут відвідувачам пропонують скуштувати запечених равликів із всіма можливими варіаціями соусів та запити цю смакову феєрію елітним напоєм із винної карти закладу. Та не равликами єдиними, ви також можете побавити свої смакові рецептори томатним супом з морепродуктами, запеченим у некласичний манер м’ясом, террін з фуагра, грушевим татен, горіховим парфе, та іншими стравами, яких так не вистарчало на карантині.

Де шукати: на вулиці Друкарській, 6а

Коли приходити: щодня з 10:00 до 2:00

ПЕРША ЛЬВІВСЬКА ГРИЛЬОВА РЕСТОРАЦІЯ М’ЯСА ТА СПРАВЕДЛИВОСТИ

Тераса закладу «Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости».

У Львові подейкують, що кат привів себе до ладу, продезинфікував всі столики, вдягнув маску та рукавички і чекає саме на вас! Та не лякайтесь, насправді це літня тераса закладу «Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости» знову готова зустрічати гостей! Тож нехай поїздку з друзями на шашлики довелось відкласти, та ви можете скуштувати м’яса на будь-який смак за столиком тераси львівського закладу. Про безпеку можете не хвилюватись, адже відстань між столиками буде не менше 1.5 метра, меню буде одноразовим чи в онлайн-режимі, а всім гостям на вході вимірюватимуть температуру.

Де шукати: на вулиці Валовій, 20

Коли приходити: щодня з 11:00 до 00:00

ВІДКРИТА КАВ’ЯРНЯ «БІЛЯ ДІАНИ НА РИНКУ»

Тераса закладу «Біля Діани на Ринку».

Мабуть, найбільше львів’яни сумували за вечорами з філіжанкою ароматної кави десь в центрі міста. Та це в минулому, адже свою роботу відновила кав’ярня просто неба «Біля Діани на Ринку», де б’ється серце Львова. Тож гарна нагода провести час в улюбленому закладі, спостерігаючи за карантинним життям старого Львова та згадуючи, як раніше тут танцювали танго та сальсу.

Де шукати: на площі Ринок, 1

Коли приходити: щодня з 10:00 до 22:00

РЕБЕРНЯ

Тераса закладу «Реберня».

акож з відкриттям тераси не забарився улюблений заклад львів’ян та туристів – «Реберня». Тож якщо останній місяць ви лише й думали, що про ребра та до ребер, то поспішіть, адже зазвичай сюди вишиковується черга. І будьте впевнені, таких ребер ви більше ніде не скуштуєте, адже тут їх готують на спеціально розроблених мангалах. Крім того, в меню ще є традиційні страви європейської, італійської та української кухонь, а в алкогольній карті представлений величезний асортимент колекційних вин з різних куточків світу, а також колекція солодового віскі.

Де шукати: на вулиці Старознесенській, 24-26 (FESTrepublic)

Коли приходити: щодня з 12:00 до 22:00

EPIC CHEESEBURGER CAFE

Тераса закладу «Epic Cheeseburger Cafe».

А як же без бургерів? А ніяк, адже заклад «Epic Cheeseburger Cafe» також відкрив свою літню терасу і навіть балкон! Тож відчуйте себе в американському фільмі (напевно, таких багато на карантині подивились) і завітайте в класичну бургерну у Львові.

У меню представлено 10 різновидів бургерів, які подають із котлетою medium rare просмажування і картоплею фрі. Крім цього, у кафе готують салати, сирні сендвічі, соуси й десерти. А у карті напоїв гості знайдуть еспресо і кавомікси з кокосовим або соєвим молоком на вибір, а також апельсиновий і грейпфрутовий фреші, крафтове розливне і крафтове пляшкове пиво, лимонад і молочні шейки, асортимент міцного алкоголю, вина Австралії, Німеччини, Іспанії, Чилі.

Де шукати: на вулиці Галицькій, 15

Коли приходити: щодня з 10:00 до 00:00

MISSIS HUDSON CAFE

Тераса «Missis Hudson cafe».

Якщо ви шукали терасу, де б панувала дружня атмосфера, а готували б смачно, наче вдома – тоді вам у «Missis Hudson cafe». Команда закладу в це місце перенесли затишок домашнього тепла на професійну кухню. Тут вас нагодують смачними сніданками, пастою, бургерами, боулами, бельгійськими вафлями, супами та м’ясними стравами. А для гарно вечора, в меню також є десерти та алкогольна карта з напоями на будь-який смак.

Де шукати: на вулиці Пекарській, 57

Коли приходити: щодня з 8:00 до 22:00

Нагадаємо, у ресторані «Дуже Висока кухня», що на площі Ринок, 14, запрацювала унікальна «карантинна» тераса, тож львів’ян кличуть на вечері у прозорих кулях.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини