«Совкове походження дати» – Стогній заговорив про 1 травня і паразитів на народному тілі

Телеведучий Костянтин Стогній став на захист 1 травня, а тих, хто називає це свято радянським пережитком, назвав «паразитами на тілі народному» і такими, що передивилися «так звані українські онлайн-уроки». Про це Стогній написав у своєму Facebook.

“З ранку чую в машинному радіо коментар. Типу, 1-е травня це «совковий» пережиток. Не знаю, той, хто говорив це, просто передивився українських так званих онлайн-уроків або з дитинства дурнем зростає, але треба виправляти.

Атлантичний океан на Індійський, 18 на 28, «Мрія» побила багато світових повітряних рекордів, але в космос (починається з висоти не менше 100 км) і на орбіту Землі виходити ніяк не могла. Точно так само і з Першотравнем. Це свято відзначається в Австралії, в США, в Японії і ще в 142 країнах світу.

Нагадаю, 1 травня 1886 року чиказькі робітники організували масовий страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Поліцейські вб*ли 6 робітників. Почався загальний страйк, який підтримали трудящі Нью-Йорка і Детройта. Всього на вулиці вийшли близько 350 тис осіб. А анархісти в помсту закидали кінну поліцію гранатами і вб*ли 8 поліцейських. За це 8 анархістів були засуджені до пoвiшення.

З тих пір 1 травня вважається Днем солідарності робітників усього світу і відзначається вимогою скорочення робочого дня. Завдяки тим анархістам у нас тепер 8-годинний робочий день.

Так що всіх трудящих зі Святом! А паразити на тілі народному будуть і далі нести нісенітницю про «совковe» походження цієї дати.”

С утра слышу в машинном радио комментарий. Ну, типа, 1-е мая это «совковый» пережиток. Не знаю- говоривший это, просто…

Gepostet von Kostiantyn Stogniy am Freitag, 1. Mai 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини