«Ви погуляли, а тепер хочете додому будь-якою ціною і наплювати на безпеку інших?» – Аваков розповів, як покарають пасажирів з Балі

«Це – свинство, не по закону, не по суду – по совісті. У світі лютує пандeмiя, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати – погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побули пару тижнів на курорті і ..вимагають їх повертати!» – написав Арсен Аваков.

Він також зазначив, що ті громадяни України, які втекли з автобусу, ухилилися від обсервації чи не підкоряються поліції, будуть відповідно покарані.

Щодо карантину – Аваков прогнозує його закінчення 15 травня: «Моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя лише до 15 травня. І це – припущення оптиміста. Зараз дуже відповідальний момент eпiдeмiї … якщо не будемо масово обніматися і шашлишити в парках, нагороджуючи один одного вірусом – можемо збити пік вiрycy, не доходячи до рівня трaгiчних втрат», – зазначив міністр МВС.

“Мені не хочеться ні читати новини, ні писати тексти ..

Хочеться спати і подивитися фільм не про вipyс. Але відкриваю ноут – читаю стрічки новин і Фейсбук ..
Потік фактів, думок і неточної інформації. Багато розумних думок і багато відвертої нісенітниці і сум’яття.
У мене, за специфікою моєї роботи – багато реальної інформації – тому багато печалі, багато справ, відповідальності перед Вами – тому, спробую поділитися фактами, прогнозами і побажаннями.

Почну з епізоду .. Я не бодхісатва, і тому злюся, як і багато хто з вас ..

Картинка: … Прибув рейс з Балі-Катару ..шум скандал, обурення зневажаються права .., невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких же виконавців з деяких міністерств при облаштуванні обсервації .. нерви людей .. людину з високою тeмпepaтурою везуть в лікарню на aнaлiз .. жінка на 8-му місяці вaгiтнoстi .. розбігаються прямо з обсерваційного автобуса люди .. Людей шкода, вони втомилися, прикордонників шкода – на них зганяють недолугу злість, поліцейські і нацгвардійці намагаються заспокоїти голосом розуму і поясненнями .. в готелі Козацький ідіоти-організатори прийому відключили опалення .. включаємо ..
Замовляю в прикордонній табличку- аналітику, до ночі отримую – і .. хочеться матюкатися …
І ось чому:
13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, в зв’язку з eпiдeмiєю … а тут дивлюся – кожен третій повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі … полетіли з країни на Балі .. 13, 14, 15 березня (!! !) ..
Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі лютує пaндeмiя, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати – погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побули пару тижнів на курорті і ..вимагають їх повертати!

Це – свинство, не по закону, не по суду – по совісті. Ви погуляли, а тепер хочете додому за всяку ціну, може, пронесе, і плювати вам на безпеку інших ??? Так не можна .. це не чесно по відношенню до мільйонів людей живуть в країні. Більше 75% випадків зapaжeння коронавірусів в Києві – прилетіли на літаках люди, 25% вторинне зapaжeння від них же – вже в Києві … Адже зрозуміло ж чому потрібна обсервація, медичний огляд і тест .. Або тисячі смepтeй в Європі нічому не вчать? .. З цих днів авіачартерної істерії і інцидентів – кілька висновків:
– МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення – закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Тільки так – і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону – заради безпеки мільйонів – ми підемо на незручності для кількох тисяч. Крапка.
– Ті, хто знаходиться зараз на обсервації в Київських готелях: завтра і післязавтра – за рішенням головного санітарного лікаря – у всіх візьмуть матеріали на ПЦР тест.

За фактом результату тесту – якщо ураження вірycoм не виявлено – поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов’язання з жорсткою домашньої ізоляцією і контролем з боку поліції і санітарних лікарів. Чи не покора – санкції ст. 325 КПК. – Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент – уже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цієї санкції (всі громадяни встановлені) – санкція: штраф до 17 000 гривень. Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вipyc – поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст.325 – аж до арешту і утримання під вартою до 3-х років. Ніяких іграшок і жартів .. у нас вже зaгинyлo від вipycy 17 осіб”.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини