Шмигаль анонсував закінчення карантину в Україні та назвав терміни

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні через коронавірус, можливо, буде значно ослаблений менш ніж за два-три місяці після його введення.

Для цього потрібно запускати економіку країни, щоб забезпечити українців роботою. Про це він сказав у ефірі програми “Свобода слова” на каналі ICTV, – пише obozrevatel

За його словами, уряд чітко розуміє, що в людей немає можливості так довго “просто сидіти вдома”. Тому вже за декілька днів він зможе повідомити громадянам, як і що робитиме далі з карантином.

“Ми дуже добре розуміємо, що в багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки… Люди повинні заробляти гроші, економіку потрібно запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі пів року не працювати, а просто сидіти вдома й дивитися телевізор”, – підкреслив Шмигаль.

Він запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку.

“Справді, через карантин ми багато малого й середнього бізнесу змушені були зупинити, але ми підтримаємо цих осіб якраз із цього фонду боротьби з коронавірусом – це передбачається”, – пообіцяв прем’єр.

Також Шмигаль додав, що вже після великодніх свят уряд вирішуватиме, який сценарій вводити далі. Йдеться або про “китайський” – залучення короткочасних, але дуже жорстких обмежень, або про “м’якший, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог” – тобто масковий режим, певне соціальне дистанціювання тощо.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини