Українці з підтвердженим коронавірусом ховаються від влади – власник приватної клініки

Українці з позитивними результатами тестів на коронавірус нерідко ховаються від медиків, відмовляючись від лікування. Тільки 20 березня зафіксовано два такі випадки.

Результат пошуку зображень за запитом Андрій Пальчевський

Про це OBOZREVATEL розповів власник клініки EUROLAB і телеведучий Андрій Пальчевський. За його словами, люди бояться примусової госпіталізації або домашнього арешту.

“Буквально сьогодні був випадок: ми отримали із закордонної клініки підтвердження позитивних результатів тестів, зроблених у EUROLAB, подзвонили двом пацієнтам, але вони відмовилися говорити з нами. Навіть не назвали місце, де зараз перебувають”, – сказав Пальчевський.

Підприємець зазначив, що приватні клініки не мають права запитувати паспорти у клієнтів, тому ті можуть називатися несправжніми іменами.

“І хоча всю інформацію про підтверджені діагнози на коронавірус клініка одразу ж відправляє в санітарну службу, у подальшому не завжди виходить відшукати хворого”, – каже Пальчевський.

Власник клініки EUROLAB зізнався, що мав розмову на цю тему з заступником глави МВС Антоном Геращенком: “Я повідомив йому про випадки, коли люди відмовилися назвати своє місце перебування. І він розповів про іншу проблему подібного роду: санітарні лікарі теж не завжди передають по ланцюжку інформацію про хворих і місце їх перебування”.

У Китаї за приховування діагнозу, нагадує Пальчевський, чекає смертн@ кара: “У нас же люди бояться не кримінальної відповідальності, а що їх будуть примусово лікувати або посадять під домашній арешт. Тому і склалася ситуація, коли в Україні є таємні переносники коронавірусу”.

Він не виключив, що таких випадків в Україні будуть десятки, а може, й сотні. Більше того, “реальних хворих у сотні разів більше, ніж виявлено офіційно”.

“Ось конкретний приклад: як тільки в Німеччині з’явилася достатня кількість тестів, за один день у країні виявлено 3000 нових хворих”, – сказав Пальчевський, додавши, що наша країна, в яку повернулися з ураженої вірусом Італії тисячі заробітчан, не може математично відрізнятися від держав-сусідів.

“Ми тут схожі на Індію, в якій на сьогодні знайдено всього 230 хворих. Але індійські правозахисники б’ють на сполох, вони звинувачують місцеву владу в тому, що в країні просто не проводиться тестування в необхідних масштабах. Я думаю, що подібна трагедія розгортається і в Україні, і це найнебезпечніше, що може бути”, – каже Пальчевський.

За його інформацією, з лікарень і поліклінік, де готуються приймати хворих на коронавірус, почали звільнятися співробітники.

“Люди відчувають себе фізично незахищеними, немає захисних костюмів та інших спецзасобів. Я не розумію, як керівництво країни займалося вирішенням складної в масштабах країни проблеми. Чому три місяці тому не були розпочаті закупівлі? Чому ми не виробляли апарати штучної вентиляції легенів, які дуже важливі? А найголовніше, що ключем до успіху є масове тестування населення, яке у нас зробили одиницям. Адже те звернення до депутата Радуцького з пропозицією самому зайнятися пошиття масок прозвучало не просто так”, – підсумував Пальчевський.

Як повідомляв OBOZREVATEL, станом на 20 березня в Україні офіційно зафіксован 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 3 летальних. Зокрема:

Чернівецька область – 25 випадків (1 летальний)
Житомирська область – 2 випадки (1 летальний)
Київська область – 3 випадки
Донецька область – 1 випадок
Дніпропетровська область – 2 випадки
Івано-Франківська область – 2 випадки (1 летальний)
м. Киев – 3 випадки
м Львів – 1 випадок
Харківська область – 1 випадок
Тернопільська область – 1 випадок.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини