“Приготуйте обід, обійміть, зателефонуйте рідним!”: Папа Франциск дав поради на час карантину

Папа Франциск дав поради, на що важливо звернути увагу під час карантину в період епідемії коронавірусу COVID-19. Він закликає знайти розраду в маленьких радощах, яким раніше не надавали значення, приділяти більше уваги і піклуватися про рідних і близьких.

“У ці важкі дні ми можемо робити маленькі, конкретні жести, що виражають близькість і щирість щодо дорогих нам людей, ласку для рідних і коханих. Це важливі, вирішальні жести, які дуже потрібні в такі дні”, – сказав Папа Франциск в інтерв’ю La Repubblica, передає Обозреватель.

Папа Франциск перебуває у Ватикані, уважно стежачи за новинами про надзвичайну ситуацію з коронавірусом. Два дні тому він вирушив молитися в Санта-Марія-Маджоре і до церкви Сан-Марчелло-аль-Корсо. “Я попросив Господа зупинити епідемію, зупинити її своєю рукою”, – розповів Папа Римський.

За його словами, в такі дні кожен має зрозуміти, наскільки важливі навіть невеликі жести уваги до близьких, сім’ї, друзів. “Ми повинні розуміти, що в таких маленьких речах таїться справжній скарб. Такі жести ніжності, прихильності, співчуття часто губляться в метушні повсякденного життя, але, тим не менш, вони дуже важливі. Наприклад, приготуйте обід, обійміть, зателефонуйте своїм рідним – це все неважко, але наповнює життя змістом”, – сказав він.

Він зазначив, що наявні обставини – це привід вийти на новий рівень спілкування зі своїми рідними. “Багато сімей часто обідають разом у повній тиші, бо кожен зайнятий чимось своїм: батьки дивляться телевізор, а діти – зайняті в мобільних телефонах. Вони схожі на монахів, всі ізольовані одне від одного. Тобто немає спілкування, коли так важливо слухати один одного, щоб зрозуміти потреби і бажання близьких”, – зазначив Папа Франциск.

Також він подякував усім тим, хто перебуває на передовій, і закликав підтримувати людей, які втратили своїх близьких.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини