“Нас з вами не здолали пташиний, свинячий та іспанський грип”: Зеленський звернувся до українців

Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з поширенням коронавірусу

Своє звернення він виклав на Facebook, – повідомляє Еспресо

Ми діємо рішуче і на випередження. Перше – ми закриваємо кордон для іноземців. Буде закрито прикордонні пункти пропуску для пасажирського сполучення. Два тижні, починаючи з 16 березня, іноземні громадяни не зможуть потрапити на територію України“, – заявив Зеленський.

За словами Зеленського, заборона не поширюється на іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, зокрема представники міжнародний організацій да диппредставництв.

Кордони для іноземних громадян закривають на два тижні, потім це рішення переглянуть.

Президент зазначив, що Україна не буде чекати офіційної сотні або тисячі хворих коронавірусом.

При цьому Зеленський додав, що найближчим часом інфекційні медустанови в кожному регіоні України будуть повністю забезпечені експрес-тестами.

Постановою Кабміну вже виділено 100 млн гривень на засоби захисту. У разі потреби буде виділено 500 млн на закупівлю медобладнання для інтенсивної терапії за прискореною процедурою“, – зазначив він.

Також президент зазначив, що невідкладно Інститутом молекулярної біології НАН України буде виготовлено 200 тис. експрес-тестів, а з державного резерву в заклади охорони здоров’я будуть передані 10 млн масок.

Вірус паніки гірший від коронавірусу. Ми з вами пережили багато чого. Нас з вами не здолали пташиний, свинячий та іспанський грип“, – підсумував Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини