“Відмовитися від соціальних мереж та обмежити час в інтернеті” – владика Борис Ґудзяк про піст

"Відмовитися від соціальних мереж та обмежити час в інтернеті" - владика Борис Ґудзяк порадив, як постити

З початком Великоднього посту високопреосвященний владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський поділився своїми думками про піст та його призначення.

“Зараз, коли нас так «бомбардує» інформація, коли нам важко знайти спокій від візуальної стимуляції, певні дисципліни посту приносять радість”, – зазначає владика. Тому він закликав християн відмовитися від соціальних мереж та обмежити час в інтернеті.

Дорогі сестри і брати!

Починаючи Великий Піст за григоріанським календарем, хочу попросити пробачення у всіх.

Дозвольте повторити прохання про прощення і слова заохочення, сказані раніше у різних обставинах і контекстах, які хочу звернути сьогодні до вас.

Простіть мені образи й розчарування, породжені, та несповнені очікування, все те, чим прогрішився перед Богом і перед вами, думкою чи словом, ділом чи бездіянням, недостатньою чи надмірною увагою, критикою чи мовчанкою, всіма моїми відрухами.

Просіть прощення один в одного і прощайте один одному. Просімо та прощаймо глибоко, до дна очищаючи посудину негативних пристрастей, яка могла наповнитися за останній рік, щоб з легкістю розпочати священне паломництво Чотиридесятниці — нашу спільну мандрівку до Пасхи Господньої.

Властиво, Воскреслий близько! Він гряде! Гряде, втілений у братові та сестрі, передовсім у тих, з ким у нас якісь клопоти, щось негаразд…

Піст — інструмент для зосередження, щоб відкритися на Бога, відкинути різні пристрасті: гнів, заздрість, жадобу, амбіції“, – пише у своєму зверненні Борис Ґудзяк.

Також владика акцентує на тому, що в час посту важливо обмежити себе не просто у їжі, а у безперервному споживанні інформаційного продукту:

Зараз, коли нас так «бомбардує» інформація, коли нам важко знайти спокій від візуальної стимуляції, певні дисципліни посту приносять радість. Тому цього року бажаю повторити духовну практику багатьох попередніх років — відмовитися від соціальних мереж та обмежити час в Інтернеті. Якщо маєте можливість, і вас до цього заохочую. Звільніть цей час для молитви, діл милосердя, спілкування. Просто тиші.
У мирі, радості та з вдячністю один за одного поринаймо у Великий піст, у молитву та милосердя!

Джерело: Домогосподарка

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини