“Українці чи не українці? Ось в чому питання… Є частина населення, яка просто існує на території України. Цій частині все одно…” – Євген Клопотенко

“Українці чи не українці? Ось в чому питання…”

Відомий український ведучий і кулінар-реформатор Євген Клопотенко поділився зворушливою промовою, що вразила українців:

“Є частина населення, яка просто існує на території України. Цій частині все одно. Кожний сам за себе. Зміни? Вони якось пристосовуються до змін. Вимовляти «я – українець» їм ніяково. Живуть у власній країні начебто гості. Українці, які не вважають себе українцями – смішно виходить.

Це сталося, бо протягом сотні років знищували нашу національну ідентичність. Відчуття єдності та приналежності до держави Україна. Тому національна ідентичність – те, що ми маємо відновити. Ми – не просто купка людей. Ми – носії культури та цінностей країни, на території якої живемо.

Знати історію своєї країни, любити українські продукти, готувати українські страви, хоч б базово розумітися на політичній ситуації, читати українські книжки, слухати українську музику, підтримувати українських виробників.

Це важливо, бо дає нам чітке розуміння хто ми. Мати національну ідентичність – це означає, що нам треба бути самодостатніми, як нація. Не думати «десь у кого краще», а робити так, щоб у нас було круто. Тільки так Україна зможе вижити.”

Українці чи не українці? Ось в чому питання. Є частина населення, яка просто існує на території України. Цій частині все…

Gepostet von Ievgen Klopotenko am Sonntag, 23. Februar 2020

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини