SpeakEnglish: україномовні ресурси для тих, хто починає вчити англійську

Якщо зі шкільної програми ви не отримали достатньо знань і англійська мова для вас залишилась чимось далеким та незрозумілим – не означає, що на її вивченні можна поставити хрест. Адже сьогодні знання англійської мови просто необхідне кожній людині, котра прагне мати хорошу роботу або подорожувати до інших країн.

Якщо ви не можете собі дозволити найняти репетитора, чи піти на платні курси з англійської через брак коштів або ж ненормований графік – в інтернеті існує достатньо матеріалів аби взятись за самостійне вивчення іноземної мови. Такі матеріали також є платні, але достатня їх кількість надається у мережі абсолютно безкоштовно.

Який найефективніший спосіб вивчити англійську мову?

Це той випадок, коли «все і зразу» – не помилка нетерплячих людей, а спосіб ефективно засвоїти та застосувати на практиці свої знання. Які є способи вивчення англійської мови самостійно? Це відео-уроки YouTube, поповнення словникового запасу із словників. В текстовому вигляді зручніше вивчати правила англійської мови. Для того, аби навчання не ставало нудним, можна вчитись у розважальному форматі, наприклад, переглядати улюблені серіали англійською з українськими субтитрами. Також існують спеціальні додатки для комп’ютера та мобільного пристрою, де зібрані різноманітні вправи які точно не набриднуть через декілька самостійних уроків.

Попри доступність великого вибору ресурсів для самостійного вивчення англійської, всі вони переважно російсько-англійські. Тож людям виключно україномовним складно самостійно засвоювати знання, що подаються, хоч і знайомою, але все ж іноземною мовою.

Ресурси для вивчення англійської мови українською:

Якісні україномовні матеріали для тих, хто все ж хоче опанувати англійську існують. Якщо говорити про додатки для ПК та мобільних, то серед них беззаперечний лідер Duolingo.

  • Duolingo – це додаток для вивчення іноземних мов, у якому також є українська. Якщо вам зручно вчитись російською, то окрім англійської ви зможете вивчити також французьку, іспанську, німецьку мови. Проте для тих, хто збирається вчити саме англійську є і українська версія, яка нічим не поступається російській. Її можна обрати в налаштуваннях додатку.

Існує і якісний україномовний сайт з безліччю матеріалів для самостійного навчання – easy-english.com.ua. Завдяки цьому сайту можна почати вивчення англійської з нуля і практично пройти всю шкільну програму. Сайт зручний для пошуку необхідних правил, а також має зручний словник.

Що ж стосується вивчення англійської по відео, часто такі уроки пояснюють все виключно англійською і початківцю зрозуміти їх буде важко. Менше таких каналів пояснюють теми російською. А з українською взагалі вибір невеликий. Все ж існує декілька не надто популярних, але досить корисних каналів українсько-англійських:

1. www.youtube.com/user/DariiaDziuba – дівчина, котра викладає у мовній школі, створила свій канал, де популярно пояснює українською мовою різні нюанси англійської мови.

2. www.youtube.com/user/Rostish14 – блогер, котрий створив якісні уроки англійської українською, який акцентує на тому, що пояснює все «по-простому».

3. www.youtube.com/user/strcsumy– канал створений для місцевих новин, але містить багато відео з корисними уроками, у тому числі англійської мови. Всі вони упорядковані та мають на меті поступово навчати глядачів іноземній мові.

І звісно ж найцікавіший портал для вивчення англійської мови – розважальний. Speechyard.com/ua – це ресурс із безліччю фільмів, серіалів, мультиків та різноманітних цікавих відео англійською мовою з українськими субтитрами. Такий спосіб навчання не тільки цікавий, але і просто необхідний для закріплення щойно засвоєних знань. Адже перегляд серіалів чи фільмів мовою оригіналу допоможуть вивчити не «суху», а розмовну англійську, таку, якою розмовляють у повсякденному житті.

Якщо ж ви хочете вивчати англійську мову інформативно, слід, наприклад, читати чи дивитись новини. Міжнародний канал BBCв Україні вам у цьому допоможе найкраще: bbc.com/ukrainian/learning_english. Вони створили цілу серію матеріалів для навчання, які допомагають самостійно розбирати та розуміти англомовні новини. Вивчаючи англійську разом з ВВС, ви також будете в курсі світових подій!

Головне у вивченні англійської мови самостійно – не зациклюватись на одному ресурсі та одному способі навчання, адже просте зчитування правил чи лише прослуховування серіалів без навчання – не допоможуть вам засвоїти інформацію та мати змогу застосувати англійську у повсякденному житті. Розвивайте свої знання з різних сторін, різними методами і на різних ресурсах, та найголовніше – не забувайте застосовувати їх на практиці.

За матеріалами Сома.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини