“Сиджу й реву од щастя, аж сльози по щоках, – так, ніби ми вже війну виграли…” – Оксана Забужко

Забужко

Українська режисерка Ірина Цілик отримала нагороду за найкращу документальну режисуру на американському фестивалі незалежного кіно “Санденс”.

До привітань з перемогою режисерки долучилася українська письменниця Оксана Забужко.

“Сиджу й реву од щастя, аж сльози по щоках, – так, ніби ми вже війну виграли…

Але битву – безумовно, і немаленьку!

Ірина Цілик виграла Санденс!!!!!

Взагалі-то, навіть потрапити туди, на чи не найпрестижніший у світі фестиваль незалежного кіно (гугліть, хто не в темі), із своєю першою документальною повнометражкою, – це вже круто до неймовірности й привід тішитися за українське кіно (ніколи ще нас там не стояло, це взагалі презентація Попелюшки на балу!), – а отримати Directing Award, та ще й за фільм про нинішню війну (знятий у Красногорівці, про родину, що живе під обстрілами), – то вже щось геть із розряду чарівних казок!!! (І якраз той вітамін радости, якого всім нам так люто бракує тепер, коли наше, тільки-но проклюнуте чимсь живеньким кіно, “ліквідатори” зібрались закатувати назад в асфальт, щоб “всьо било Квартал”, – але брешуть недолюдки, і завдяки Ірі Цілик весь кіносвіт, звернений зараз поглядами на Санденс, уже побачив: все буде Україна!!)))

На сторінці Iryna Tsilyk Ви можете за останній місяць прочитати докладний “персональний репортаж” із фестивалю – підготовка, презентації, зустрічі, відгуки американської преси, враження глядачів і т.д. (українські ЗМІ залишалися поза цим святом життя, тож шукаймо собі правильну інформацію самотужки).
Пані Ірино, несамовито, шалено вітаю! (Хоч бери й ш@мпанське зранку відкорковуй, їй-богу!..)

Ви довели, що земля таки блакитна.

Ніби апельсин. )))”

Сиджу й реву од щастя, аж сльози по щоках, – так, ніби ми вже війну виграли… Але битву – безумовно, і…

Gepostet von Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) am Sonntag, 2. Februar 2020

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини