Героям Крут виявилося не однаково. І вони не питали розгублено “какая разница?”

Народний депутат від партії “Європейська Солідарність” та п’ятий президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять Героїв Крут.

Про це він написав у Facebook, – пише Газета.юа.

“Їм виявилося не однаково. І вони не питали розгублено “какая разница?”. Герої Крут були такими юними, їм би – жити й жити! Та залишилися нездійсненими мрії, недописаними – поеми, недоведеними – теореми; недолюбленими – дівчата, і ненародженими – діти. Але всім поколінням українців ці хлопці показали взірець жертовності й справжнього патріотизму”, – написав він.

Також, за його словами, деякі політики і досі трактують ті події більшовицько-українською війною.

“А насправді то була війна проти України, яку вела Росія і в червоній, і в білій своїх іпостасях. Не тільки ж Муравйов у вісімнадцятому, а ще й Денікін у дев’ятнадцятому. І Путін в чотирнадцятому. Захищати країну мають не діти, а добре підготовлені Збройні Сили. Сильна держава неможлива без сильної армії. Ми засвоїли цей урок. Більше жодних пацифістських ілюзій! Ми за мир, але боронимо свою Вітчизну так, як належить справжнім патріотам. За нами – правда, що за нами – наші родини, наші мами, наші кохані жінки, наші рідні діти. За нами – Україна”, – додав Порошенко.

“Коли реванш наступає і намагаються сказати “какая разніца, до якого пам’ятника класти квіти”, потрібно усвідомлювати важливість знання історії і вшанування кожного, хто докладав всі ці роки і сторіччя зусиль до формування державності України”, – сказала нардеп “Європейської солідарності” Ірина Геращенко біля пам’ятника героям битви під Крутами.

“Вони захищали Україну, за неї боролися. Вони є прикладом. Не тими міфічними героями з книжок, а тим прикладом, яким надихаються. Сьогодні біля пам’ятника героям Крут, біля цієї церкви є вже і меморіальна дошка кількох загиблих на війні наших сучасників героїв, які саме тут давали клятву на вірність Україні, народові України і звідси йшли обороняти Україну”, – розповіла Геращенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини