Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся із Святославом Вакарчуком

24 січня 2020 року український політик, лідер партії “Голос” та вокаліст музичного гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук зустрівся з Отцем і Главою УГКЦ, Блаженнішим Святославом у Києві. Вони обговорили роль цінностей та державних інститутів у формуванні українського соціуму.

Зустріч пройшла 24 січня в резиденції Глави Української Греко-Католицької Церкви. Насамперед українські суспільні діячі обговорили цінності, їхні роль та значення як для соціуму, так і для кожної людини зокрема. Саме цінності, виснували Вакарчук та Блаженніший Святослав, створюють нашу ідентичність. А цінності того чи іншого суспільства посутньо залежать від умов, в яких цей соціум проживає, пише портал греко-католицької церкви.

І саме від цих умов, які формують і впливають на кожного з нас, їхньої змінюваності чи закостенілості, залежатиме рівень життя та самоусвідомлення соціуму. Адже саме соціальне середовище визначає нашу поведінку та й ідентичність найбільше, неважливо, чи ми про споріднення з власним середовищем – чи про конфронтацію із ним.

Архиєрей також виділив, що важливими для України є “не просто загальнолюдські цінності, а саме християнські цінності, відображені в соціальному вченні Церкви”. Повага до гідності людського життя від зачаття до смерті й, наприклад, “сімейні цінності”.

Ще однією важливою темою стали державні інститути, які відграють не меншу, якщо не більшу роль у становленні, зміні й формуванні соціуму.

“Безумовно, що державні інститути потрібно реформувати, але потрібно це робити не руйнуючи їх. Скріплюючи державні механізми, ми зміцнюємо нашу країну, а розхитуючи їх, творимо загрозу її існуванню”, – сказав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що про християнські цінності можна говорити у багатоманітних аспектах. Наприклад, зі Свідками Єгови, про “внутрішню кухню” яких своїм суб’єктивним досвідом поділився львів’янин, який колись входив у цю організацію, однак з часом вийшов з неї, зрозумівши для самого себе, наскільки сильно розходяться його цінності – з цінностями Свідків.

Джерело: Українська Греко-Католицька Церква

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини