Українець розповів, який бізнес найвигідніше відкрити у Польщі

За останні два роки кількість українців, які працюють чи хочуть жити в Польщі суттєво збільшилась. Тепер українці їдуть не лише на роботу, а й прагнуть відкрити власний бізнес та отримати дозвіл на проживання.

Киянин Антон Іовенко разом з родиною переїхав до Варшави, тепер чоловік допомагає відкривати бізнес співвітчизникам та консультує їх з різних питань, – пише Газета.юа.

“Один з найпопулярніших бізнесів – компанія з працевлаштування. Щоб відкрити власну компанію знадобиться кілька днів. Також потрібні кошти на організацію. Це приблизно 300 тисяч гривень, щоб зняти житло для працівників та оплатити роботу менеджера, який заключатиме контракти. Зазвичай таких працівників наймають на великі підприємства. Прибуток мають за рахунок різниці, який платить роботодавець. Наприклад, завод платить 25 злотих, а працівник отримує 17-18 за годину. Якщо компанія сумлінна і відповідальна, то виграє і працівник і власник бізнесу”.

Чоловік каже, що жити у Варшаві комфортно. Оренда квартири обходиться приблизно у 17 тисяч гривень, а одяг тут значно дешевший.

“Вдягнути себе і дітей дуже зручно, коли є знижки. Тут вперше почав ходити за продуктами не думаючи про список покупок. На 7 тисяч гривень із родиною не відмовляємо собі у смаколиках”, – каже Антон.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини