“Я українець!”: Зеленський потужно привітав Україну з Днем соборності (відео)

Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем соборності, закликавши гуртуватися навколо демократичних цінностей і взаємоповаги.

Відеозвернення Зеленського поширила у соцмережах прес-служба Офісу президента, передає Еспресо.

“Як показує новорічне привітання, тема єдності болить кожному українцю. Та в пошуках цієї єдності ми знову сваримося. А довкола чого ми, такі різні та несхожі, можемо згуртуватись? Чи зможемо ми, не сперечаючися про минуле, рухатись у майбутнє? У сучасному світі почуття нації єдиним цілим виникає не тільки завдяки спільним традиціям, культури та релігії. Є ще цінності, які прийнятні для кожного куточку України і за якими у майбутньому українців могли би ідентифікувати у кожному куточку України. Цінності доброчесності та порядності, вихованості і толерантності, свободи і демократії, бажання економічного добробуту і процвітання, бажання бути заможним, цінності поваги до закону, поваги до приватної власності та поваги один до одного”, – сказав Зеленський.

Президент України також назвав чесноти, за якими, на його думку, українців мають упізнавати у світі.

“Я – українець, тому що живу за законом, завжди готовий у разі потреби захистити свою рідну землю, я – взірець для пострадянського простору у захисті своїх прав, захисті свободи слова, правової держави, громадянського суспільства, нульової толерантності до корупції. Я – українець, бо я – відповідальний громадянин: я сплачую податки, не їду на червоне, правильно паркуюсь, ніколи не сідаю за кермо напідпитку, піклуюся про довкілля, вчуся критично мислити. Я – українець, бо ми – найкращі в спорті, в науці, в ІТ. Я веду здоровий спосіб життя, вчу іноземні мови, підтримую рівні можливості для реалізації чоловіків та жінок, поважаю права представників усіх меншин і всіх релігій”, – сказав Зеленський.

22 січня Україна відзначає День соборності – річницю проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини