Трускавець – один із найкращих бюджетних курортів Східної Європи – The Guardian

Український spa-курорт в Трускавці на Львівщині визнали одним із найкращих бюджетних напрямків для туристів у Східній Європі.

Пов’язане зображення

За версією авторів дослідження, він посів п’яту сходинку в десятці найоптимальніших варіантів для недорогого відпочинку. До того ж, у Трускавці можна не лише відпочити, а й за помірну ціну підлікуватися, повідомляє The Guardian.

“Користь оздоровлення в Трускавці була вперше описана польським лікарем 1578 року. Цей курорт є одним з небагатьох, які заохочують відвідувачів пити мінеральну воду. Тут пропонують такі процедури, як спелеотерапія (перебування в соляних копальнях для лікування легенів) і гірудотерапія (лікування п’явками). Також пропонуються сучасні методи лікування, зокрема, комп’ютерне витягування хребта”, – пише видання.

До десятки найкращих курортів потрапили польське Чепліце, чеська Карлова Студанка, білоруський санаторій “Озерний”, румунське Беїле-Херкулане, угорське Бюкфюрдо, македонське Баніште, словацький курорт Дудінце, Істарське Топліце з Хорватії та сербська Атомська Баня.

До слова, в Україні восени цього року запустять єдиний туристичний портал. Він працюватиме як онлайн, так і в телефонному режимі. Також уряд обіцяє створити локальні туристично-інформаційні центри в регіонах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини