“Готові боротися за Батьківщину!”: ЗСУ зворушливо відзначили День Соборності на передовій (фото, відео)

У мережі з’явилися яскраві фото підняття державного прапора України у прифронтовій Авдіївці на Донбасі. Патріотичну акцію в День соборності провели воїни 92-ї механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка ЗСУ.

Крім того, як повідомляється на сторінці бригади у Facebook, до неї долучилися також представники військово-цивільної адміністрації Авдіївки та працівники Авдіївського коксохімічного заводу, передає Обозреватель.

“Біля відомого всім знаку “Авдіївка – це Україна” учасники заходу підняли на щоглі величезний прапор України. Таким чином присутні продемонстрували бажання жити у вільній і соборній Україні. І, мабуть, зараз, як ніколи ми усвідомлюємо прагнення наших предків, які 22 січня 1919 року проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), жити в єдиній державі”, – зазначили захисники України.

imgimgimgimg

imgimgimgimgimgimg

Воїни нагадали, що попри те, що це об’єднання було нетривалим, воно все ж залишило визначний слід в історії української держави.

“А колесо історії крутиться, і нам, сучасникам, вкотре доводиться виборювати у ворога свою територію. Втім, ми готові боротися за Батьківщину, адже щиро прагнемо соборності в країні і серцях”, – зворушливо звернулися Герої до українців.

Крім того, зі зворушливими привітаннями до українців звернулися й інші бригади ЗСУ, які несуть службу в зоні ООС на Донбасі.

Так, воїни 36-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського привітали співвітчизників словами з Нового маршу української армії.

“Під синьо-жовтим прапором свободи з’єднаєм весь великий нарід свій. Велику правду для усіх єдину, наш гордий клич народові несе: Вітчизні будь ти вірний до загину, нам Україна вище понад все!” – написали захисники під фото з урочистої ходи.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ, УКРАЇНО!🇺🇦…Під синьо-жовтим прапором свободиЗ'єднаєм весь великий нарід свій.Велику правду для…

Gepostet von 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського am Dienstag, 21. Januar 2020

А 93-я ОМБр Холодний Яр процитувала Молитву українського націоналіста і нагадала українцям про те, як важливо боротися за свободу і єдність своєї країни.

“З початком війни кожен наступний День соборності нагадує нам непомірну ціну, яку ми платимо за право називатися Україною і збереження власної унітарності. Тому в цей день холодноярці бажають усім справжнім українцям витримки і стійкості. Наша боротьба попереду, і доля Другої Республіки залежить винятково від нас!” – наголосили воїни.

101 рік українській соборності. Більш ніж століття виповнюється прагненню української нації до єдності під синьо-жовтим…

Gepostet von 93-тя ОМБр Холодний Яр am Mittwoch, 22. Januar 2020

Зі свого боку 72-га ОМБр імені Чорних Запорожців закликала націю не забувати про помилки минулого і не поступатися ворогові ні в чому.

“Як і 101 рік тому, ворог знову зазіхнув на нашу країну, втоптуючи в бруд наші державні символи. Але український народ об’єднався і дає гідну відсіч московським агресорам. Спільними зусиллями ми зможемо відновити територіальну цілісність і неподільність незалежної України, створити всі умови для миру, добра і щастя українського народу! В єдності наша сила!” – впевнено заявили сучасні борці за незалежність України.

Символічно та урочисто! 🇺🇦Військовослужбовці 92 омбр імені кошового отамана Івана Сірка спільно з представниками…

Gepostet von Офіційна сторінка 92-ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка am Mittwoch, 22. Januar 2020

Військові ООС вітають з Днем Соборності

У цей день українські землі об'єднались в одній державі – було проголошено Соборність УНР і ЗУНР та підписано акт Злуки 22 січня 1919 року. У 2014 Україна об'єдналась ментально – спільно піднявшись на захист країни. Тому це свято Соборності є надзвичайно важливим, – це слова військових, які захищають нас на передовій. Слухай та поширюй (особливо, для тих, хто … ну ти і сам знаєш ;). Зі святом!

Gepostet von Військове телебачення України am Dienstag, 21. Januar 2020

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини