Українці сказали, що думають про російську мову – статистика

Соціологічне опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова показало, що 12% громадян України вважають, що російська мова має стати другою державною. При цьому статус російської мови як офіційної в окремих регіонах України підтримують 15%.

Близько 69% вважають, що російська мова має вільно використовуватися у приватному житті, але українська має бути єдиною державною, йдеться на офіційному сайті фонду, – пише Газета.юа.

Також громадська думка має регіональні відмінності. Однозначно обстоюють українську як єдину державну в Західному регіоні – 92%, у Центральному регіоні – 77%. У Південному регіоні статус російської мови як мови повсякденного спілкування за визнання української як єдиної державної підтримує 51%. Найбільш значущий статус російської мови визначається у Східному регіоні.

У тому, що українська мова є важливим атрибутом незалежності, згодні 81% громадян. Приблизно стільки ж погоджуються, що в українських ЗМІ принаймні половина наповнення має бути українською мовою.

Опитування проводили з 13 по 18 грудня 2019 року. Результати презентували 21 січня у Києві.

Автор: dif.org.ua
Презентували нові соціологічні дослідження щодо мови
Автор: dif.org.ua
Презентували нові соціологічні дослідження щодо мови
Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини