Проти Порошенка була проведена спецоперація Кремля і українських олігархів – Омелян

Російська Федерація спільно з українськими олігархами ініціювала максимальне незадоволення у ЗМІ попередньою владою, адже такий сильний політик, як Петро Порошенко, не потрібен президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, – пише Прямий.

“Дуже часто закидають, що сьогоднішня ситуація – це результат роботи попереднього президента Порошенка: і виграш Зеленського, і прихід Медведчука в парламент, і його реінкарнація політична, і деякі інші неприємні речі, які відбулися. Почасти вони мають рацію. Я розумію, що і Петро Порошенко теж визнає частину своїх помилок, але я переконаний, що головна проблема не в цьому. Навіть якщо би Порошенко провів надзвичайні реформи за ці 5 років, без жодного навіть натяку на корупцію, на неефективність, на будь-які інші речі, і Україна стала би Польщею, що теж нереально за 5 років зробити, але допустимо таку ситуацію, – то ми все одно мали би скарги людей, що Україна стала Польщею, а вона не є Німеччиною чи Британією”, – переконаний Омелян.

Міністр наголосив, що таке незадоволення людей – це вплив Російської Федерації спільно з українськими олігархами.

“Треба розуміти чітко, що це була теж одна зі спецоперацій – чи Росії, чи Росії спільно з окремими українськими олігархами – щоб нагнітати в медіа максимальне незадоволення владою. Тому що Путіну не потрібен ні сильний Порошенко, ні слабкий Зеленський. Путіну потрібна Україна як губернія Росії, яка буде керуватися виключно Москвою без жодних інших варіантів. І він до цього свідомо день. На жаль, інколи ми самі в цьому підіграємо”, – зазначив він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини