Поетесу Маріанну Кіяновську висунули на Шевченківську премію

Разом із львів’янкою номіновані Марина Гримич і Тарас Прохасько.
Фото: Маріанна Кіяновська/Фейсбук

ФОТО: МАРІАННА КІЯНОВСЬКА/ФЕЙСБУК

Львівська поетеса, есеїстка, письменниця, перекладачка та дослідниця літератури Маріанна Кіяновська номінована за книжку поезій «Бабин Яр. Голосами» на національну премію України імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, – пише Твоє місто.

Нагадаємо, у 2018 році збірка «Бабин Яр. Голосами» увійшла у короткий список премії міста літератури ЮНЕСКО. Книжка вийшла у видавництві «Дух і літера».

Твори Маріанни Кіяновської перекладені англійською, німецькою, італійською, шведською, азербайджанською, грузинською, польською, сербською, чеською, словацькою, словенською, литовською, білоруською та російською мовами, івритом.

Разом із львів’янкою цьогоріч у номінації «Література, публіцистика, журналістика» висунуті також Марина Гримич за роман «Клавка» і Тарас Прохасько за збірку есеїв «Так, але…».

Нагадаємо, у номінації «Візуальне мистецтво» на Шевченківську премію номіновано проєкт львівського художника Володимира Кауфмана «Бесіда».

Шевченківська премія – найвища державна нагорода України у галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Із 2017 року премія присуджується у п’ятьох номінаціях: літературі, публіцистиці, журналістиці; музичному мистецтві; театральному мистецтві; кіномистецтві; візуальному мистецтві. Раніше номінацій було дев’ять.

Торік лауреатами премії в номінації «Література, публіцистика, журналістика» стали Богдан Горинь та Оксана Забужко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини