“Євробачення-2020”: оголосили імена всіх учасників нацвідбору

Телеканал СТБ та UA:Суспільне мовлення оголосили імена півфіналістів та імена членів журі Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2020”.

За право представити Україну в Нідерландах змагатимуться 16 конкурсантів, серед яких уже відомі у вітчизняному шоу-бізнесі імена, а також молоді артисти. Перелік півфіналістів “Українському інтересу” надали в пресслужбі СТБ.

Заслуги конкурсантів і хто вони (коротко):

[О] – український інді-попгурт, володарі премії “Хіт року” за версією KissFM, фіналісти та учасники багатьох міжнародних музичних фестивалів і конкурсів.

KHAYAT – молодий український артист та автор пісень, виступає у жанрі фольктроніка. Брав участь у минулорічному нацвідборі.

Assol – співачка, яка з’явилася у шоу-бізнесі ще у п’ять років, була півфіналісткою вокального шоу “Голос країни”.

CLOUDLESS – бойзбенд, який став популярним завдяки пісні “Між світами”, яка звучала в одному молодіжному серіалі. Їхні треки часто використовують у різних шоу.

GARNA – сольний проєкт української співачки Альони Левашевої у колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольским. Альона – авторка власних пісень, вокалістка симфонічного кросовер оркестру Prime Orchestra і каверпроєкту Manera.

Katya Chilly – відома українська співачка, музикантка і композиторка, хедлайнерка багатьох музикальних фестивалів. У творчому доробку артистки 5 альбомів, трансляції на MTV, BBC, більше 40 сольних концертів у Великій Британії.

FO SHO – афроукраїнський хіп-хоп проєкт, створений на початку 2019 року. Сестри Бетті, Міріям і Сіона Ендале з Харкова пишаються своїм унікальним культурним походженням і демонструють його у своїх піснях та енергійних живих виступах, а їхня музика – це симбіоз сучасних жанрів від trap до hip-hop.

David Axelrod – український співак, музикант і композитор.

Олександр Порядинський – співак і композитор, автор пісень, наймолодший переможець вокального шоу “Х-фактор”.

TVORCHI – молоді музиканти з Тернополя, чий хіт Believe за лічені дні увійшов в топ-10 у чартах Google Play в Україні.

GIO – молодий музикант, який працює у жанрі поп. Автор і композитор, учасник вокальних шоу, виступав разом з оркестром Lords of The Sound.

Jerry Heil – молода українська співачка, авторка і композиторка. Її хіт “#Охрана_Отмєна” став хітом, набравши 14 мільйонів переглядів на YouTube, був у топі чартів в iTunes.

KRUTЬ – співачка та бандуристка Марина Круть, яка почала свій музикальний шлях 15 років тому. Працює в унікальному стилі, об’єднавши електроніку зі старовинним інструментом.

Еліна Іващенко – у музиці з 5-ти років. Переможниця двох популярних вокальних шоу України (“Х-фактор” та “Голос. Діти”), радіоведуча, викладачка вокалу, володарка гран-прі фестивалю “Чорноморські ігри-2018”.

Go-A – гурт, який у своїй творчості поєднав український вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани і потужний гітарний драйв. Учасники музичних фестивалів, неодноразово представляли українську музику в Ізраїлі, Польщі, Білорусі.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure – колаборація української електронної групи MOONZOO, яка працює у стилі Sad Dance (“танцювальна музика для тих, кому не весело”), і американського репера F.M.F. Sure.

До складу журі цьогорічного відбору увійшли генеральний директор “Хіт ФМ” Віталій Дроздов, співачка Тіна Кароль та співак і композитор Андрій Данилко.

Нагадаємо, цьогоріч Національна суспільна телекомпанія України ухвалила нові правила проведення в Україні національного відбору для участі в “Євробаченні-2020”, яке відбудеться в Нідерландах.

Найголовніше нововведення – учасники відбору не повинні мати гастролей в Росії після 15 березня 2014 року. Те ж саме стосується виступів упродовж останніх п’яти років на території анексованого Криму та інших тимчасово окупованих територіях України.

До того ж, артистам заборонено планувати чи анонсувати такі виступи до проведення відбору та до дати фіналу конкурсу. Учасники мають гарантувати, що не в’їжджали на територію окупованого півострова з порушенням законодавства України.

У Європейській мовній спілці (EBU), яка організовує міжнародний пісенний конкурс “Євробачення” підтримали нові правила.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини