Як відзначають легендарне “Свято Пампуха” у Львові (фоторепортаж)

Впродовж двох днів, 18 – 19 січня, у Львові триває “Свято Пампуха”. Відзначають його вже одинадцятий рік поспіль.

Проходить свято у Шевченківському гаю, що на вулиці Чернеча Гора, 1. Всіх відвідувачів безкоштовно частують пампушками. Також гості насолоджуються виступами вуличних вертепів та дитячих ансамблів.

Організатори опублікували світлини з місця події, кореспондентка 032.ua пропонує переглянути фото, як святкують львів’яни:

View this post on Instagram

А ми будем щедрувати, А ми будем щедрувати, Бо пустили нас до хати. Ми щедрівочку співаєм – Щастя в домі всім бажаєм! Щоб росла у вас пшениця, І родила вся пашниця, І щоб хліб та пироги На столі завжди були. Щоб водилися і гроші, Щоб харчі були хороші. І щоб гривні та "зелені" Набивали вам кишені! Хай вам меду буде бочка, І щоб заміж вийшла дочка. А як син у вас ще є – Хай невістку Бог дає! Щоб у вас була худоба, А для нас – солодка здоба. Ми помолимось за ласку – Киньте в торбу ще ковбаску. Всі ми щиро щедрували, Щоб і сала в торбу дали. Як мине цей рік багатий, Ще прийдемо щедрувати! . #lviv #шевченківськийгай #водохреща #йордан #щедрийвечір #україна #winter #christmas #carpathianmountains #ukraine #localguide #meetlocals ##meetlocalsua #girls #carpathiantravels #followme #localtours #likeforlike #like4like #followforfollow #follow4follow #culture #localtours #lviv #lwów #lvivgram #ukrainegram #vscoukraine #синевир #visualukraine #nature

A post shared by Lviv.Travelling.Lifestyle. (@viola_melnychuk) on

View this post on Instagram

🍩🍯 З маком та варенням, шоколадом та згущеним молоком – пампухи на будь-який смак можна скуштувати на зимовому фестивалі у Львові. ⠀ 18 та 19 січня в Музеї просто неба «Шевченківський Гай» буде проходити легендарне «Свято Пампуха». 😍 ⠀ Вуличні вертепи, виступи дитячих колективів, веселі конкурси, стовп із подарунками та смачні частування будуть чекати всіх гостей музею протягом двох днів. ⠀ ⠀ #львів #фестиваль #святопампуха #lviv #ukraine #weekend #doba_ua

A post shared by Doba.ua (@doba_ua) on

Нагадаємо, сьогодні, 19 січня, українці відзначають Хрещення Господнє. Кореспондентка 032.ua розповіла про традиції цього дня, а також, чого не можна робити на Водохреща.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини