«Українці не слухають пісні українською. Гірко та смішно» – Євген Клопотенко

Шеф-кухар Євген Клопотенко у себе на сторінці у Facebook опублікував пост, у якому бідкається, що українці мало слухають українську музику, а також «як нація провалили тестове завдання на любов до самих себе». 

Нагадаємо, ще раніше, коли Клопотенко брав участь у одному із відомих кулінарних шоу на українському телеканалі, він спілкувався виключно російською.

У своєму дописі Євген поділився власними музичними уподобаннями та прізвищами улюблених українських виконавців.

“Українці не слухають пісні українською. Гірко та смішно, справді ж? Я відкрив топчик з популярними в Україні піснями, а там більшість російською та англійською. Мені сильно заболіло від цієї реальності. Що ми як нація провалили найпростіше тестове завдання на любов до самих себе. Своєї ідентичності та країни.

Потім я змирився та почав шукати. Бо зрозумів, що українських пісень набагато більше, ніж ми з вами знаємо. Тому ділюся з вами українськими гуртами та виконавцями, які, можливо, відомі не всім. Вони дуже різні, але дуже круті. Є джазові, є поп-виконавці, є божевільні, є еклектичні, є з фольклорними нотками. Коли слухаєш – відчуття, що вони словами та нотами обіймають твою душу.

Юлия Рома, альбом «Радуйся». Це колядки та щедрівки у джазовій обробці. Знайшов тиждень тому та вкрився мурахами.

Далі буде просто перелік виконавців (суперпопулярних навмисно не додавав). Гуглите кожного, слухайте все підряд, бо вони того варті.

LATEXFAUNA, Grohotsky Igor, Гурт [o], Bria Blessing / Брія Блессінг, Granula Grace, TVORCHI, Dakh Daughters, Kate Soul, Dakha Brakha, B А́ L L I – Lisa Bajrak, Гурт Правиця, Alina Pash, Анастасия Кочетова, Дао Парк – Dao Park, Maryna Tymofijchuk, Яна Шемаева (Jerry Heil), MÉLOVIN та Antytila / Антитіла (знаю, що ви про них знаєте, просто нагадаю), Maria Burmaka (написав, що супепопулярних виконавців додавати не буду, але Марія – то любов).

Слухайте. У навушниках чи так, щоб лунало на весь простір. Насолоджуйтеся та обов‘язково поширюйте. Давайте трохи більше любити українське, ніж ми любимо зараз. Бо нам є, чим пишатися.
P.S. Якщо можете доповнити список – обов‘язково пишіть в коментарях.”

Українці не слухають пісні українською. Гірко та смішно, справді ж? Я відкрив топчик з популярними в Україні піснями, а…

Gepostet von Ievgen Klopotenko am Mittwoch, 15. Januar 2020

Роксоляна Панич, для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини