Слухають розмови й читають листування? У Порошенка заявили про незаконне стеження

Очевидно, Офіс президента і Державне бюро розслідувань незаконно стежать за п’ятим президентом України та лідером партії “Європейська солідарність” Петром Порошенком, його розмовами і листуваннями.

Публічне “запрошення” на допити, не передбачене жодними нормами КПК, на 21 та 24 січня пролунали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня, повідомляє пресслужба партії, – пише obozrevatel.

“Очевидно, Офіс президента і ДБР незаконно стежать за Петром Порошенком, його розмовами і листуваннями. Публічне “запрошення” на допити пролунали через півтори доби після того, як він забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів одразу наклали на графік поїздки. Тому, щоб не давати владі приводів для спекуляцій, Порошенко вирішив скасувати цей візит і здати квитки. Однак явка на допити можлива лише за умови належного вручення повісток відповідно до Кримінального процесуального кодексу України”, – нагадали у “Європейській солідарності”.

Юрист Порошенка Ігор Головань зазначив, що 14 січня 2020 року він звернувся до Т.в.о. Директора ДБР І.В.Венедіктової з вимогою надати підтвердження вручення Петру Порошенку повісток. Жодних підтверджень поки не надано. 18 січня вранці на сайті ДБР з’явилося повідомлення про виклик Петра Порошенка для допиту у якості свідка на 21 і 24 січня, однак “повістки” опубліковані лише на 24 січня.

“Порошенко – публічна особа, вручити йому повістку належним чином не є проблемою для слідчого, який знає і поважає закон. На жаль, у ДБР таких слідчих на сьогодні не знайшлося. Все вищенаведене свідчить, що ДБР не бажає або просто не здатне здійснювати виклики відповідно до норм закону, продовжує політичне переслідування Петра Порошенка на виконання вказівок учасників діалогів “Трубу прорвало”, – зазначив адвокат.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини