Трюдо б позаздрив: 7 брендів крутих шкарпеток від українських виробників

Вишитий Ейнштейн, мухомори та Фріда Кало. Розповідаємо про українські бренди, які роблять дешеві, якісні та оригінальні шкарпетки.

Тепер в наших шкарпетках буде ходити прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо – українська делегація подарувала йому набір із оригінальними наборами українських виробників.
Еспресо.TV вирішили розповісти, де і в кого можна купити незвичайні шкарпетки в Україні. Щоб було як в Трюдо.
Love my socks

Бренд виготовляє якісні кольорові шкарпетки та чоловічу білизну. Розділ із нею на сайті бренду так і називається: “Трухани”.
Love my socks – це стартап трьох друзів, які вже кілька років успішно існують на українському ринку. В їх асортименті шкарпетки для чоловіків, дітей та жінок усіх розмірів. Також є сімейні набори для пари та блискучі шкарпетки із люрексом. Останні – своєрідна фішка бренду.

Їх дизайни досить стримані, якщо порівнювати з іншими брендами. Зазвичай це яскраві шкарпетки в смужку чи в горошок. Однак є і стилізовані під гру “хрестик-нулик”, гелловінські з кажанами та з якорами.
Читайте також: 7 стильних українських брендів одягу, які допоможуть вдягнутися за помірну ціну
Ціна на одну пару шкарпеток починаються від 49 грн. Блискучі з люрексом – 79 грн, а набори можна купити від 95 грн.
Barashko


Український бренд Barashko спеціалізується лише на теплих шкарпетках з натуральної вовни.
Це молода команда виробляє теплі шкарпетки та капці із традиційними зимовими візерунками. У них також є шкарпетки із підошвою. На сайті можна купити шкарпетки з оленями та скандинавськими мотивами для найхолодніших зим.

Найдешевша пара шкарпеток коштує 149 грн, стільки ж коштує пара із підошвою за акційною ціною. А капці або чуні вартують 329 грн зі знижкою.
The pair of socks

На їх сайті близько 30 видів різнокольорових шкарпеток в смужку, горошок та зірочки.
Бренд створили двоє друзів, витративши на пошив першої партії усі свої заощадження. Хлопці вирішили зробити щось якісне, красиве та зрозуміле. Тому відмовились від божевільних дизайнів на користь яскравих кольорів та стриманих малюнків.

Ціни у них вище середнього – одна пара шкарпеток коштує від 79 грн.
Дюна

Довгожитель українського шкарпеткового ринку. Вони працюють із 1965 року. “Дюна” – єдина українська фабрика з повним спектром панчішно-шкарпеткового асортименту. Вони роблять шкарпетки для немовлят та дорослих, на будь-який смак, колір, розмір, сезон, гаманець.
Компанія щомісяця виготовляє близько 2-х мільйонів пар шкарпеток.

До недавнього часу компанія випускала шкарпетки із досить стриманим дизайном. Однак кілька років тому Дюна оголосила про ребрендинг та залучила до співпраці дизайнерів. Навіть випустили колекцію шкарпеток від відомого українського дизайнера Андре Тана.
Читайте також: Зарплата 2700 та одяг із секонд-хендів. Як живуть кравчині, що шиють для світових брендів в Україні
Тепер у них з’являються цікаві набори зі смайлами, перчиками, тваринами за дуже бюджетними цінами. Вони не бояться експериментувати з кольорами і у них величезний асортимент.

Одна пара шкарпеток коштує від 22 грн. Набори із трьох пар можна придбати за 80 грн.
Dodo Socks

Львівський виробник шкарпеток завоював своїх клієнтів наборами із борщем та Теслою. На українському ринку вони відносно недавно, але досить впевнено конкурують із вже відомими брендами.

У Dodo Socks є шоурум у Львові та онлайн-магазин. Також у бренду є партнери, які продають їх вироби по всій Україні.


Їх шкарпетки – це різноманіття кольорів та цікаві дизайни. У них можна знайти набори із мухоморами, велосипедами, Енштейном та Фрідою Кало усіх розмірів. Нещодавно бренд почав робити підколінки з відомим інтернет-персонажем Гусьом.

Є набори зимових шкарпеток та різнокольорових шнурків. Цей виробник також не продає свої вибори поштучно. Лише наборами по 3 пари, які коштують 150 грн.

Sammy Icon

Бренд був одним із перших на українському ринку, які почали виготовляти яскраві шкарпетки із божевільними дизайнами.
Sammy Icon почались у 2012 році як проект на Кickstarter. Тоді їм вдалось зібрати майже $9 тисяч з $8 тисяч потрібних. І там все закрутилось. Тепер українські шкарпетки продають в Нідерландах та Німеччині та ще кількох країнах світу.

Sammy Icon постійно експериментують із дизайном та моделями. На сайті можна купити не лише кілька видів шкарпеток, але і білизну, шапки та навіть купальник, правда поки останній лише для жінок.
Головною особливістю бренду є те, що вони роблять розпаровані шкарпетки. Тобто дизайни правої та лівої “ноги” можуть відрізнятись. Наприклад, на одній шкарпетці зображені жолуді, а на іншій – дубові листочки. Або зуби та боксерські рукавички.

У Sammy Icon одна пара шкарпеток коштує від 50 грн. Або можна купити набори з 3, 5 та 7 пар. Їх вартість починається від 160 грн.
Griffon Socks

Цьому бренду вже 12 років. Починався він як сімейний бізнес у Харкові, але згодом став популярним не лише в Україні.
Вони виробляють шкарпетки для чоловіків, жінок і найменші для дітей. На їх сайті можна знайти як стримані класичні дизайни, так і сміливіші малюнки. Наприклад, нещодавно у них з’явились набори зі шкарпетками у стилі індіанських племен.


Як пише виробник, усі шкарпетки складаються зі 100% бавовни. Вони використовують якісне обладнання чеських, французьких та італійських фірм. Сировину постачають від провідних європейських, українських та турецьких виробників.
Бренд не продає шкарпетки поштучно – лише наборами по 6 пар. Ціни у них порівняно доступні: одна коробка коштує 250 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини