Триває висвячення львівського священника Степана Суса у єпископи (трансляція)

Сьогодні, 12 січня, в Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового (УГКЦ) відбувається Архиєрейська хіротонія священника Степана Суса.

38-річний отець зі Львова став наймолодшим єпископом у світі. Про це повідомляє Львівський портал.

Настоятеля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Степана Суса нині на Куріяльного єпископа Патріаршої курії УГКЦ з титулярним осідком Зіґріса.

Святителями є глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівський (УГКЦ), високопреосвященніший владика Ігор, а також преосвященніший владика Павло Хомницький – єпископ Стемфордської єпархії УГКЦ (Нью-Йорк, США).

У суботу, 11 січня, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбувся Чин архиєрейського найменування владики Степана Суса

Степан Сус народився 7 жовтня 1981 року у Львові в сім’ї Ярослава та Оксани з родини Боднар. Дитинство провів у селі Чишки Пустомитівського району Львівської області.

З 1988 по 1996 роки навчався у чишківській середній школі. У 1996 році вступив на навчання до Бучацького історико-філософського ліцею імені святого Йосафата Чину святого Василія Великого (сьогодні Колегіум святого Йосафата), який закінчив у 1999 році.

Із 1999 до 2006 року навчався у Львівській духовній семінарії Святого Духа, УГКЦ та Українському католицькому університеті.

У 2009-2010 роках навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка, захистив наукову працю на тему «Людина в контексті міжособистісної комунікації: Дитріх фон Гільдебрант та Еммануель Левінас», магістр філософії.

У 2014-2015 роках навчався у Люблінському католицькому університеті, захистив наукову працю на тему: «Військове капеланство у світлі Другого Ватиканського Собору», магістр богослов’я. У 2015-2017 роках навчався на ліцензіатській програмі Українського католицького університету з пасторального богослов’я.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини