“Став на шлях брехні”: у ПЦУ прокоментували рішення Філарета

Патріарх Філарет, відкликавши підпис під документом про створення Православної церкви України, “став на шлях брехні”.

Про це заявив заступник голови управління ПЦУ із зовнішніх зв’язків архієпископ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook, – пише Газета.юа.

“Заява gатріарха Філарета про “відкликання підпису” під постановою помісного собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року про припинення окремого існування УПЦ КП і об’єднання в єдину помісну православну церкву – ще одне свідчення того, що владика встав на шлях брехні … І саме тому всі його спроби протиставити свою волю соборній волі Церкви – знову і знову зазнають поразки”, – написав Зоря.

Цією заявою, на думку Зорі, знову підтверджується, що постанову Філарет все-таки підписував.

“Всі учасники собору і всі, хто бачив відеозапис, можуть засвідчити, що робив він це усвідомлено і добровільно. Навіть більше – заявляючи неодноразово про те, що він з послідовниками нібито “вийшов з ПЦУ”, владика знову і знову підтверджує як і свою приналежність до ПЦУ, так і дійсність постанов помісного собору УПЦ КП й об’єднавчого собору 15.12.18, на основі яких він сам, разом з усім Київським патріархатом, стали невід’ємною частиною Православної церкви України. А як можна “вийти” – не ввійшовши? А якщо ввійшов – то на умовах, визначених собором і статутом церкви, а не власною уявою або мінливим настроєм”, – зазначив представник ПЦУ.

“А щодо “відкликання” – ця постанова помісного собору не є договором або угодою, які можна розірвати. Так само і спадок і ім’я Київського патріархату належить помісній церкві, а не є приватною власністю одного ієрарха, якою він безуспішно прагне розпоряджатися на свій розсуд”, – додав Зоря.

До теми: Філарет відкликав свій підпис у документі про ліквідацію УПЦ КП

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини