В Україні пропонують суттєво підвищити штрафи для пішоходів-порушників

Деякі штрафи зростуть у 5 разів.
ілюстративне фото: Styler
ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО: STYLER

Уряд зареєстрував законопроєкт, за яким пішоходам-порушникам правил дорожнього руху пропонують суттєво підвищити штрафи, – пише Твоє місто.

Автори законопроєкту пропонують за непокору пішоходів сигналам регулювання, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед автомобілями й невиконання інших правил дорожнього руху встановити штраф в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 255 грн. Раніше за такі порушення могли отримати попередження або штраф у 3 неоподатковані мінімуми доходів.

За ті самі порушення, але вчинені у стані сп’яніння – штраф в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн (раніше – 8 неоподатковуваних мінімуми доходів), а за порушення, що спричинили аварію – штраф в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн або громадські роботи до 40 годин.

Зазначається, що таким чином підвищення розміру штрафів за порушення пішоходами правил дорожнього руху має посилити індивідуальну відповідальність пішоходів та зменшити кількість аварій на дорогах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини