“Dr Alban незаконно їздив у Крим, але Зеленський “порішав” із дозволом. Це діагноз системі” – Геращенко

Президенту Зеленському байдужа доля Криму, він це неодноразово доводив і продовжує доводити своїми рішеннями.

Про це у Facebook написав народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв, коментуючи особисте втручання Зеленського у роботу прикордонної служби України задля в’їзду шведського виконавця Dr. Alban, який незаконно відвідував окупований Крим, а наприкінці року на запрошення “95-го кварталу” виступив у новорічному шоу. Про це артист сам написав у своєму Інстаграмі, – пише Газета.юа.

“Президент сьогодні ще раз довів, що йому байдужий Крим. Він готовий здавати українську територію, готовий потакати окупантам. Пара-трійка ритуальних висловлювань за всю каденцію не перекривають дій. А вони красномовні. Під час обміну він “забув” про кримських татар, які потрапили в російські і кримські тюрми через неприйняття анексії, за єдину Україну. Кримські татари є головною спільнотою протидії агресорам на півострові, Зеленський їх відверто і навіть показово ігнорує”, – наголошує Володимир Ар’єв.

“Тепер ось черговий співун окупантам, забанений через це на в’їзд, за особистою протекцією Зеленського допущений в Україну. Мало того, Зеленський одноосібно порушив закон, який встановлює пряму відповідальність іноземних громадян за відвідання окупованої частини України в незаконний спосіб. І з цього приводу юристи мають вже подавати в ДБР заяву про злочин. Хоча результат передбачуваний, бо тепер ДБР за законом, протягнутим слугами Зеленського, очолюватиме 100% своя людина. Хоча і щойно звільнений попередник теж був сервільним до огиди”, – нагадав депутат.

“Але окрім юридичного, є і політичний аспект: як тепер боротись проти західних політиків, які незаконно їдуть в Крим на догоду Путіну? Як довести, що вони порушують, якщо Зеленський вибірково все прощає? Поточний очільник країни своїми забаганками створив чергову проблему. І тепер мені стало остаточно зрозуміло, чому зняли з кінопрокату мультфільм “Король віслюк”. Бо наш король не терпить конкуренції”, – іронізує Володимир Ар’єв.

Поява в Україні іноземців, які не поважають її законів і підтримують анексію Криму, та втручання особисто президента Зеленського в правоохоронну діяльність прикордонної служби – це маркер неповаги нинішньої влади до держави та її кордонів. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, коментуючи приїзд в Україну за сприяння Зеленського шведського артиста Dr Alban. Як відомо, йому був заборонений в’їзд через виступи в окупованому Криму, але завдяки особистому втручанню Зеленського задля виступу в новорічному випуску “95-го кварталу” музиканту дали дозвіл на приїзд до Києва. Про це Dr Alban сам розповів у соцмережах.

“Тепер на Майдані можна зустріти телеканал “Звезда”, засновником якого є Міністерство оборони РФ, де українських військових називають “каратєлі”. А дівки, які ще вчора селфачилися з бойовиками, роблять стендапи на місці розстрілу Небесної Сотні. А СБУ коментує, що слідкує, й поки шо “звьозди” законів не порушили”, – зазначає Ірина Геращенко.

Вона також звертає увагу на широке анонсування лекції російської діячки Ірини Хакамади, яка виступила на підтримку анексії Криму. “Й не біда, що русскій ліберал чомусь завжди закінчується на українському питанні, а на питанні “чий Крим” взагалі ламається. В Україні вже чекають “сватів”, які не вилазили з окупованого Криму, але їм зняли заборону на в’їзд, бо ж мільйонам споживачів серіалів і Кварталу – “какая разніца”, – іронізує Геращенко.

“Вже й Dr Alban, який вважає Крим суперечливою і невизначеною територією і бував на нашому окупованому півострові. Цьому діячу було заборонено в’їзд в Україну. Але спрацювало телефонне право. Особисто президент подзвонив куди треба і s’il vous plaît”, – зазначила Ірина Геращенко.

“Кордони держави, повага до них – це один з маркерів. Ставлення до України. Тих, кому не все рівно”, – наголошує Геращенко.

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини