Папа вибачився за свій «поганий приклад» у новорічну ніч

«Ми часто втрачаємо терпець, я теж. Перепрошую за поганий приклад, який я дав», — сказав Франциск.

Уже традиційно на завершення старого року, 31 грудня увечері, Папа після Вечірні у базиліці св.Петра виходить на площу, до влаштованого там вертепу. За цієї нагоди він вітає згромаджених паломників і з деякими вітається особисто, – пише credo.


Цього року, як і минулого, площу св.Петра заповнили туристи, гості міста, прочани, представники духовенства і богопосвячених. Папа із багатьма вітався особисто, благословляв людей.

Певної миті стався інцидент, який зафіксували медіа. Одна з жінок дуже міцно вхопила Папу і шарпонула його до себе, а він, щоби звільнитися, легенько вдарив її по руці.

На цю ситуацію Франциск послався наступного дня, під час зустрічі з вірними на молитві «Ангел Господній». Він зізнався, що людям часто трапляється втратити терпець, і що він сам теж не вільний від цієї слабкості.

«Ми часто втрачаємо терпець. Я теж. Перепрошую за поганий приклад, який я дав».

Потім Святіший Отець склав усім новорічні побажання і додав, що 2020 рік потрібно розпочати з подяки Богу. Він нагадав, що 1 січня відзначається Всесвітній день миру, а цьогорічне послання на цю тему називається «Мир як шлях надії: діалог, примирення й екологічне навернення».


Фото: Vatican News 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини