Магія засніженої природи: показали зиму в Шевченківському гаю

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького – один із найбільших музеїв просто неба у Європі. Розташований недалеко від центру міста на мальовничих пагорбах ландшафтного парку “Знесіння”.

Автентична архітектура та барвисті сезонні краєвиди є привабливими для гостей у будь-яку пору року, пише Гал-інфо.

“У музеї відтворено понад 100 пам’яток народної архітектури. Чи то хата під солом’яною стріхою, чи комора заможного селянина, чи млин, а чи понад столітня школа – кожен об’єкт є унікальним як із погляду зацікавленого фахівця, так і візитера, який хоче ближче пізнати матеріальну та духовну культуру українців, – пише видання.

Мандруючи музеєм, відвідувач потрапляє у своєрідні мікросела із садибами, господарсько-виробничими об’єктами (олійнею, тартаком, пасікою, сукновальнею та ін.), сакральними спорудами (церквами, каплицями), колекція яких є найбільшою з-поміж усіх світових.

У грудні в музеї знімали атмосферний відеоролик “Холмське Різдво”. Проєкт покликаний розповісти про культуру та звичаї українців Холмщини. Холмщина (нині перебуває у складі Польщі) розташована на схід від річки Вепр до Західного Бугу і з етнографічного погляду є частиною Волині. Українське населення жило на цій території віддавна.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини