Чекали більше 15 років: показали, як виглядає житло для військових

Ближче до Нового 2020 року військовим Вінниці зробили сюрприз – подарували квартири. 52 сім’ї військовослужбовців та пенсіонерів Національної гвардії України отримали сертифікати на квадратні метри.

Дім знаходиться за адресою Зулінського, 92. Має 9 поверхів та 72 квартири. Є одно-, дво- та трикімнатні.

“В 2012 році війська придбали всього 9 квартир в Україні. В 2013 році – 18 квартир, а уже в 2014-2019-му – понад 400 квартир кожного року. Це є свідченням того, що в державі приділяється увага соціальному захисту, адже військовослужбовці, які щоденно захищають Україну, її територіальну цілісність і суверенітет, повинні мати гідні умови проживання”, – каже командувач Національної гвардії України, генерал-лейтенант Микола Балан.

Переважну більшість квартир отримали військовослужбовці військових частин Національної гвардії України вінницького гарнізону 3008 та 3028, які з перших днів виконували службово-бойові завдання в зоні АТО та ООС.

Зі слів Миколи Балана, решта сертифікатів на житло отримають сім’ї нацгвардійців по місцю проходження служби з інших регіонів України.

Один із військових чекав квартиру більше 15 років.

“Кожного Нового Року ми загадували одне і те ж бажання – мати квартиру. Ми з чоловіком з перших днів служби стали у чергу на квадратні метри. Й досі не віриться, що маємо власний куточок. Це велика радість для нас, задоволені, дуже щасливі. Вітаю усіх новоселів із заселенням у новий будинок. Нехай тут завжди панує мир та добро”, – розповідає військовослубовець Антоніна Ярошенко, передає vezha.vn.ua.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини