Заручени з Ісусом Христом: Юстин Бойко прокоментував скандал у мережі

Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко розповів, що не так у фоторепортажі “постриження монахині”, який викликав неабиякий ажіотаж у мережі.

Результат пошуку зображень за запитом "юстин бойко"

У відеоблозі на Youtube-каналі Tvoemisto.tv Юстин Бойко зазначив, що колишній священик УГКЦ Василь Ковпак відлучений від церкви ще 12 років тому. На нього накладене найбільше покарання відповідно до церковного права (велика екскомуніка) через те, що Ковпак виявляв непослух місцевому єпископу, яким тоді був Блаженніший Любомир Гузар.

Щодо весільного вбрання, в якому була дівчина під час “постриження у монахині”, Юрій Бойко зазначив: “Ідея монахині, як возлюбленої Хрестової – не є новою, але сама форма, яка була представлена, дуже перебільшена”.

За його словами, коли монахині складають вічні обіти, вони приходять у білому одязі, але не у весільній сукні.

Але найголовніше – вічні обіти складаються у монастирі! А той, що на фото, не визнаний церквою. Це просто зібрання людей, яке згуртував чоловік, який віддалений від церкви і не може називатися священиком.

Юстин Бойко наголосив, що будь-які начебто “церковні обряди” Василя Ковпака слід вважати не дійсними.

Нагадаємо, на початку грудня львівський фотограф опублікував фото “заручин” дівчини з Ісусом Христом. Світлини “Христової нареченої” на своїй Фейсбук-сторінці виклав весільний фотомитець Михайло Балушка (зараз цей допис недоступний – ред.). Від весільного, які часто доводиться знімати чоловікові, цей відрізняється хіба тим, що на фото немає нареченого.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини