“Ми з тобою”: Флешмоб у мережі на підтримку Романа Зозулі

Українські футбольні уболівальники запустили флешмоб у мережі на підтримку Романа Зозулі, який наразі захищає кольори іспанського “Альбасете”.

Українці не залишили свого співвітчизника у конфлікті з “фанатами” мадридського “Райо Вальєкано” самого та вирішили провчити не тільки іспанських “уболівальників”, але й клуб.

Для того, щоб взяти участь у флешмобі достатно перейти на сайт Google Maps та залишити відгук і поставити оцінку від 1 до 5 стадіону “Райо”.

Українці залишили сотні відгуків на підтримку колишнього футболіста збірної.

“Зозуля, Альбасете – Україна з Вами!”, “Zozulya FOREVER!”, “Ми з тобою”, – написали уболівальники.

Нагадаємо, що у неділю, 15 грудня, матч 20 туру іспанської Сегунди між “Райо Вальєкано” та “Альбасете” було зупинено після першого тайму через образливі викрики мадридських “фанатів” на адресу українця Романа Зозулі, який захищає кольори підопічних Луїса Мігеля Раміса.

Коментар речниці МЗС України Катерини Зеленко з приводу образ на адресу Романа Зозулі

Рішуче засуджуємо прояви нетерпимості та словесні напади на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами «Райо Вальєкано» і «Альбасете».

Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею – природня риса свідомого громадянина в цивілізованому світі.

Висловлюємо щиру підтримку Романові і віримо, що футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і політичні системи.

Закликаємо офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент з Романом Зозулею задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому.

Український форвард “Альбасете” Роман Зозуля з іронією прокоментував образи на свою адресу з боку фанатів суперника в матчі чемпіонату Іспанії проти “Райо Вальєкано”.

“Вони ображають мене не тому, що я для них нацист. А тому, що я вмію читати і приймаю душ щодня. У цьому районі для натовпу це погано”, – сказав Зозуля, чиї слова цитує Carrusel Deportivo.

На своїй сторінці в Фейсбук  Roman Hapachylo написав допис з підтримкою Зозулі.

Заходимо і ставимо 1! Обвалюємо цей Rayo Vallecano, який засвистав Романа Зозулю за його про українську позицію!

Комент – Forza Zozulia!  #supportzozulya

За матеріалами сайту mfa.gov.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини