Річниця створення Православної церкви України: подробиці святкування

Православна церква Украини 14 грудня проведе розширений Архієрейський собор з нагоди річниці Об’єднавчого собору. На ньому було утверджено створення Помісної української православної церкви та обрано її предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Засідання за участю всього єпископату УПЦ буде у Національному заповіднику “Софія Київська”.

Про це повідомляє пресс-служба УПЦ на своїй сторінці у Facebook, – пише Газета.юа.

“У неділю, 15 грудня, повнота нашої Церкви відзначатиме знакову подію – річницю Собору, який рік тому утвердив церковне єднання трьох гілок українського православ’я у Православній церкві України. На цьому Соборі було прийнято Статут Єдиної помісної церкви та обрано її предстоятеля – блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія. З цієї нагоди напередодні, 14 грудня 2019 року, у Києві відбудеться розширений Архієрейський собор за участю всього єпископату Української православної церкви, пройде урочистий молебень у Святій Софії, а також всенічне бдіння у кафедральному храмі УПЦ – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі”, – йдеться у повідомленні.

У жовтні минулого року Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Україні. 6 січня 2019 року у Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив Епіфанію томос про визнання канонічною автокефалії ПЦУ. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.

Станом на жовтень Православна церква України налічувала сім тисяч парафій, 47 єпархій і 77 монастирів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини