“Віче на майдані 8 грудня – це віче підтримки України, а не протест” — Порошенко

Всеукраїнське віче “Червоні лінії” на Майдані Незалежності в неділю збирається на підтримку і захист України перед переговорами у нормандському форматі, – наголосив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність”

Петро Порошенко в ефірі телеканалів “Прямий”, “Еспресо” та “5 канал” під час телемарафону “Червоні лінії”, – пише Газета.юа.

“Віче, яке збирається на Майдані о 13.00 в неділю – це не протестне віче. Це віче підтримки України”, – підкреслив Петро Порошенко.

“Для того, щоб Росія, Франція, Німеччина почули – ми за ці “червоні лінії” не вийдемо. Ми чітко знаємо, що потрібно Україні”, – наголосив політик.

Він зауважив, що в 2014 році Україна була в набагато гірших умовах, ніж зараз. “А зараз ми маємо сформовану державу і сформовану націю”, – сказав Петро Порошенко.

Порошенко зауважив, що відсутність результату на нормандській зустрічі не буде катастрофою: “Нічого страшного. Повертайтесь в Україну, об’єднуйте націю, будуйте армію, будуйте державу”.

Водночас він критично поставився до ідеї побудувати стіну на лінії розмежування з окупованими територіями. “Яку стіну? Стіну, коли Україна сама відмовляється від своїх територій. До чого це призведе? До скасування санкцій проти Росії, бо це ж Україна відмовилась”, – зауважив він.

“Моя порада – будуйте стіну на кордоні з Російською Федерацією. Вона вам знадобиться принаймні до того часу, поки чинне керівництво буде у керма РФ”, – сказав Петро Порошенко.

“Німеччина, Франція готові захистити Україну, але лише в умовах, коли Україна сама буде готова себе захистити. Так як це відбувалося протягом п’яти років”, – додав політик.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини