“Хочу повернути всіх полонених до Нового року” – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський від зустрічі у “нормандському форматі” хоче повернення всіх українських полонених, яких утримує російських ворог, до Нового року.

Про це він сказав журналістам у середу на брифінгу з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, – пише Газета.юа.

“Дуже важливо, що ми повернули моряків, політичних полонених. Але не всіх. Я дуже хотів, щоб Новий рік наші люди зустрічали зі своїми сім’ями вдома, в Україні”, – сказав Зеленський.

“Для мене гуманітарне важливе. Дуже особисте питання. Я дійсно хочу великого обміну, який починаючи з Мінську має назву “всіх на всіх”. Мене цікавлять саме всі наші, щоб вони всі були вдома. Це перше питання”, – продовжив президент.

“Друге питання буде обговорюватися з приводу безпекової ситуації на Донбасі. Впевнений, зможемо знайти, якщо всі сторони захочуть припинення війни, як цього хочемо саме ми, то можемо добитися серйозних результатів щодо повністю виведення всіх військ, незаконних озброєнь.

Це теж дуже важливе питання. Хотів би розуміти хоча б рамку всіх цих термінів.

Будемо підіймати питання можливості місцевих виборів, яким чином це буде відбуватися. Найважливіше, щоб це відбувалося за законодавством України, щоб там були представлені всі наші партії. Щоб був відкритий безпековий доступ журналістів”, – сказав Зеленський.

“Підіймемо питання формату і термінів передачі українського кордону під український контроль”, – також заявив президент.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини