Львів звернувся до Перемишля з вимогою повернути назву вулиці імені українського єпископа

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Президента Перемишля з вимогою повернути у місті назву вулиці імені Єпископа Коциловського.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛМР.

За даними відомства, міський голова Львова Андрій Садовий відкритим листом звернувся до Президента міста Перемишля Войцеха Бакуна із занепокоєнням щодо перейменування у польську місті вулиці імені Єпископа Коциловського – новомученика за католицьку віру, Єпископа Перемишльської єпархії Української греко-католицької церкви.

В листі йдеться про те, що для громади Львова наявність в партнерському місті Перемишлі вулиці імені Єпископа Коциловського є важливою запорукою дружніх відносин між Львовом та Перемишлем. Наявність вулиці імені єпископа Йосафата Коциловського є принципово важливою позицією міста в продовженні партнерських відносин із містами, а рішення Ради Перемишля про перейменування вулиці, в свою чергу, ставить їх під загрозу.

«Наполегливо звертаюся до вас, пане Президенте, повернути назву вулиці єпископа Йосафата Коциловського та сподіваюся, що замах на пам’ять блаженного Йосафата Коциловського — це лише прикре непорозуміння, виправлення якого сприятиме подальшим хорошим стосункам Львова та Перемишля», — зазначає у листі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини