Apple почала відображати Крим “російською” територією

Компанія виконала вимогу російської влади. Однак на території самого Криму і материкової України півострів не відображається ні російським, ні українським.

Компанія Apple у своєму додатку Погода на території Росії почала відображати Крим і Севастополь як “російську” територію. Про це в середу, 27 листопада, повідомляє Крим.Реалії.

При цьому в материковій частині України і на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ні частиною України, ні Росії.

Голова комітету Держдуми Росії з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов 27 листопада заявив, що “Apple повністю усунула претензії Держдуми щодо позначення Криму на своїх сервісах”. Про це він повідомив після зустрічі з представником компанії в Росії Дар’єю Єрмоліною.

“Вони повністю привели (свої сервіси. – ред.) у відповідність до російського законодавства. Помилку у відображенні кримських міст у додатку Погода усунуто”, – повідомляли російські ЗМІ.

Офіційних коментарів американської компанії з цього приводу поки немає.

У травні цього року Apple не відображала територіальну приналежність міст Криму у своїх додатках як з материкової України, так і з півострова.

Раніше Держдума Росії дала Apple термін до 25 квітня, а потім продовжила його до 10 травня на “усунення неточностей при відображенні географічної приналежності Криму і Севастополя в додатку”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини