“Цілий світ вдячний вам” Порошенко зустрівся з українцями в Канаді

Лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко під час візиту до Канади зустрівся з українською громадою в Едмонтоні. На зустріч також прибула заступниця прем’єр-міністра Канади Христя Фріланд.

Як передає сайт пресслужби “ЄС”, Фріланд подякувала Порошенкові та його дружині Марині за візит. Вона підкреслила важливі кроки для збереження та зміцнення незалежності України, які були здійсненні за час президентства Порошенка, а також наголосила, що вони мають значення не лише для майбутнього України, а й для міжнародної безпеки, – пише obozrevatel.

“Ми всі, українці цілого світу, цілий світ вдячний вам і не забуде те, що ви зробили для захисту українського суверенітету. Великий Іван Франко писав про великий момент, до якого кожен з нас мусить бути готовим. І ви були готові до цього великого моменту. Історія могла би бути зовсім інакшою”, – зазначила Фріланд.

Також вона подякувала Порошенкові за захист незалежності церкви.

“Я хочу також подякувати вам, що ви захистили і здобули незалежність для нашої церкви з Томосом про автокефалію. Це дійсно історичний момент, і ви грали ключову роль в тому. А також наш єпископ Едмонтонський Іларіон”, – підкреслила Фріланд.

Заступниця прем’єр-міністра Канади також підкреслила важливу роль Порошенка у забезпеченні демократичних, прозорих виборів в Україні.

“Це ознака справжньої демократії та ознака справжнього демократичного лідера”, – зауважила Фріланд.

Порошенко зустрівся з українською громадою в Едмонтоні

Порошенко зустрівся з українською громадою в Едмонтоні

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини