На Львівщині збудували транспорту розв’язку “турбо-карусель”

На Львівщині облаштували транспортну розв’язку “турбо-карусель”. Її збудували на перетині автомобільних доріг загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі та Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області, передає ШОТАМ.

Як це виглядає?

На об’єкті виконані роботи з влаштування:

  • дощової каналізації,
  • конструктивних шарів асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи,
  • дорожніх знаків,
  • бар’єрного огородження,
  • дорожньої розмітки.

Транспортна розв'язки типу "турбо-карусель"На пересіченні автомобільних доріг загального користування державного…

Gepostet von Служба автомобільних доріг у Львівській області am Freitag, 22. November 2019

Зазначається, ремонтні роботи виконані в рамках реалізації інвестпроєкту “Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області”.

Чим особлива така розв’язка?

Згідно з визначенням, яке прописане будівельних нормах, турбо-кільце (або турбо-карусель) – вид кільцевої розв’язки із спіральними смугами руху.

Такий вид кільцевої розв’язки рекомендується застосовувати для зменшення ризику конфлікту, підвищення безпеки руху та збільшення швидкості проходження розв’язки.

Рухаючись по такому кільцю не потрібно перелаштовуватися між смугами (лівіше-правіше). Але для цього необхідно перед кільцем зайняти відповідну смугу і тоді кільце фізично винесе транспорт на потрібному з’їзді.

Саме такий тип кілець повинен застосовуватися на таких перехрестях тобто кільцевих, і тих де значна частка лівоповоротного транспорту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини