Зеленський прийшов неголеним на зустріч із прем’єром Чехії, бо чекає на повернення українських суден

Президент України Володимир Зеленський пояснив свою неголеність на зустрічі із прем’єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем тим, що чекає, поки кораблі, які РФ повернула Україні, зайдуть в порт.

Про це передає Еспресо.TV.

“Ми щодня з чимось боремося… Я вам чесно скажу, я хочу вибачитися, що я не поголився. Це не просто так. Є таке українське слово “забобони”. Дуже класне слово, я його дуже люблю. Зараз я чекаю на кораблі. Кораблі повернуться, тоді поголюся”, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що кожного дня робляться якісь кроки, які наближають Україну до повернення всього того, що їй належить.

25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з яких були поранені, і звинуватили в незаконному перетині кордону РФ.

7 вересня українські моряки повернулися додому в рамках обміну між Україною і Росією утримуваними особами. 17 листопада захоплені українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії «Генмолу» в Керчі. 18 листопада, ВМС ЗСУ заявило, що розпочато процес передачі катерів і буксира.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини