Відомий австрійський музей зазвучав українською

У віденському палаці-музеї Бельведер запрацював українськомовний аудіогід. Проєкт реалізували Український інститут і посольство України в Республіці Австрія.

“Через проєкти такого формату окреслюється українська суб’єктність у світовому, і, зокрема, в європейському контексті, адже, наприклад, Бельведер минулого року відвідали понад 1,5 мільйона туристів”, – розповів генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко, передає Український інтерес.

Він переконаний, що зі збільшенням сполучень між Віднем та Києвом, кількість українських туристів теж збільшуватиметься.

Палацовий комплекс Бельведер – один із найбільших музеїв Австрії та світу. Там представлена багата мистецька колекція, зокрема найчисельніша у світі колекція картин Густава Клімта. Також у Бельведері є видатні зразки віденського бідермаєру, австрійського бароко, французького імпресіонізму.

Бельведер почав звучати українською в межах проєкту “Україномовні аудіогіди в провідних музеях світу”. Завдяки ініціативі Українського інституту та його співпраці з дипломатичними установами України за кордоном україномовні аудіогіди вже працюють у Національному музеї у Польщі, а також у Музеї історії польських євреїв POLIN.

До теми: Українська мова в 1934 році на конкурсі краси мов у Парижі була визнана, як найкраща, наймилозвучніша й найбагатша мова світу

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини