“Як добре, що патріотів у нашій країні виявилося більше…” – український військовий зворушив постом про Донбас

Воїн бригади швидкого реагування Національної гвардії опублікував у мережі пост про те, що буде з війною на Донбасі через півсотні років, і зворушив українців.

Публікація з’явилася на сторінці в Facebook, яку він веде під ніком Nemo Chimantu, передає Обозреватель.

“Не знаю, як ви, а я люблю двіжувати в музеях. Цілий день можу розглядати всілякий старовинний брухт, уявляти як це все використовувалося, лазити старими руїнами, тощо.
Думаю, що через полтос років принаймні якась частина наших позицій також перетвориться на музеї. У деревах, як от на цій фотці, знаходиться більше металу, аніж у танку, але вони з роками затягнуться, і від наслідків російської стрілкотні не лишиться і сліду. Частина ходів-сполучень заросте та обвалиться – хоча тут я не впевнений, бо ця грьобана глина міцніша за бетон. Сподіваюся, що я буду ще достатньо жвавим старичком, коли приїду сюди зі своїми онуками і скажу їм щось типу такого: “Оце тут незадовго до капітуляції дири і розвалу рашки наші леви давали тягла опущєнцам. Як добре, що патріотів у нашій країні виявилося більше, ніж євнухів проросійських, тому нам вдалося відвоювати своє.”

Але я реаліст, тому не виключаю, що доведеться пояснювати їм зовсім інші речі. “На ось цій позиції, дитино, бажано постійно бути в броні, бо з того боку часто навалюють з АГС. На зеленку сильно не покладайся. А ось там потрібно триматися попід стіночкою, бо інший бік дороги прострілюється снайперами. Постійно пильнуй свій сектор, слідкуй за переднім, оглядайся на заднього, дивися під ноги і час від часу позирай на небо. Воюй, синку!”

Третього варіанту немає, він занадто херовий, аби його тут озвучувати. На війні є таке прислів’я: “Про#бав – убило!” І це прислів’я в однаковій мірі стосується всіх, що на війні, що в тилу.

Не про#біть.”

Українці відреагували на потужний пост. “Молюсь за перший варіант!”, “Все життя – перманентна війна”, “Як терпугом по живому”, – написали в коментарях.

Не знаю, як ви, а я люблю двіжувати в музеях. Цілий день можу розглядати всілякий старовинний брухт, уявляти як це все…

Gepostet von Nemo Chimantu am Samstag, 16. November 2019

До теми: “Порошенку накривали столи, а Зеленський на фронті говорить з людьми” – військовий

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини