Спікер Разумков загальмував присягу обраного нардепа В’ятровича на два тижні

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков штучно затягує приведення до присяги Володимира В’ятровича, обраного народного депутата за списком партії “Європейська солідарність”.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 15 листопада, заявили на брифінгу сам В’ятрович та нардеп від “ЄС”, колишній голова парламенту Андрій Парубій.

Виступаючи на брифінгу в кулуарах ВР, Парубій нагадав: “Вчора (14 листопада) ЦВК зареєструвала народним депутатом України від «Європейської солідарності» мого побратима Володимира В’ятровича. Невідкладно ЦВК передала ці документи у Верховну Раду, і зранку вони були зареєстровані в апараті парламенту”.

“Фактично, згідно до закону, наступна дія має бути тільки одна – приведення до присяги народного депутата В’ятровича. Це формальна річ, яка виконується автоматично після того, як документи надходять у Верховну Раду. На превеликий жаль, голова Верховної Ради на мої звернення і прохання відмовляється сьогодні оголосити приведення до присяги Володимира В’ятровича, апелюючи до того, що нібито не знайшли документи”, – зазначив Парубій.

Колишній спікер виступив також у залі парламенту, повторивши вимогу привести В’ятровича до присяги вже цього дня.

У відповідь голова ВР Дмитро Разумков заявив, що ще не отримав документи з ЦВК, і тому присяга В’ятровича наразі неможлива.

З цього приводу Андрій Парубій заявляє: “Я авторитетно стверджую: документи всі від ЦВК знаходяться у Верховній Раді. Вважаю дану позицію виключно політичною від «слуг народу» і команди Зеленського, які вважають, що мова – це маніпуляція, армія – це маніпуляція. Це намагання сьогодні позбавити права В’ятровича приступити до своїх обов’язків як обраного українським народом народного депутата України”.

За словами Парубія, наступне засідання парламенту відбудеться лише 2 грудня, і таким чином монобільшість намагається ще на 15-17 днів відтягнути момент, коли В’ятрович прийме присягу народного депутата України.

“Вони кричали на попередньому засіданні, що не допустять В’ятровича в Раду, і сьогодні вони намагаються це своє дуже сумнівне гасло втілити в життя”, – додав Парубій, нагадавши виступ нардепа з “СН” Бужанського.

Проросійський депутат-мажоритарник зі “Слуги народу” Максим Бужанський справді виступав із трибуни ВР із закликом голосувати проти перестановок у фракції “Євросолідарність”, закінчивши промову словами “Ні В’ятровичу в Раді!”
Він нагадав, що “слуги народу” йшли в парламент не для того, щоб пускати туди націоналіста В’ятровича.

Сам Володимир В’ятрович у коментарі “Новинарні” також заявив, що документи з Центрвиборчкому про його реєстрацію нардепом уже перебувають в апараті ВР.

“Так. Все зареєстроване. Разумков просто не хоче зв’язатися з своїм офісом”, – сказав В’ятрович.

“Я вже звик до бурхливої реакції частини депутатів щодо факту мого потрапляння в парламент. Але здивований, що сьогодні керівництво ВР, попри наявність потрібних документів, не приводить мене до присяги. Адже це все одно станеться, хай навіть через два тижні. В’ятрович у парламенті — з цим доведеться жити. Виконання законних процедур — із цим теж слід змиритися, якщо нам усім ідеться про демократичну Україну”, – написав В’ятрович також у фейсбуці.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини