Олександр Іваніцький – ветеран АТО та засновник унікальних мурашиних ферм Ant City

Олександр Іваніцький знає про мурах усе в найменших деталях. Комахами захоплюється з дитинства, а сьогодні розводить мурашині ферми і робить на цьому бізнес.

Сашко – інженер-технолог за освітою. Працював у сфері туризму – мав власну фірму, влаштовував для своїх клієнтів на відпочинок за кордоном. З початку АТО подався добровольцем на фронт. Повернувшись, спробував шукати себе у чомусь іншому, – розповідає 24 канал із посиланням на МХП.

Олександр Іваніцький – ветеран АТО та засновник унікальних мурашиних ферм Ant City

Отримав від держави кошти на розвиток бізнесу й організував інтернет-магазин, де основним товаром стали мурашині ферми. Ще давніше він підгледів ідею такого стартапу в популярному американському телесеріалі “Альф”.

Комахи трудяться 24 години на добу і як ніхто вміють працювати в команді.

У них є своя ієрархія: солдати, розвідники, няньки, прислуга і навіть своя королева. Це – окрема цивілізація.

Олександр Іваніцький – ветеран АТО та засновник унікальних мурашиних ферм Ant City

Складається така ферма з формікарія (штучного мурашника) та, власне, колонії комах. Перші моделі формікаріїв Олександр вирізав та збирав разом із дружиною в гаражі. Дизайн розробляє на комп’ютері – ферми різняться за виглядом, кольором та розмірами.

Для України розводити і продавати мурах – бізнес незвичний.

Раніше ця ніша була вільна, а от тепер у Олександра вже з’являються конкуренти. Є ще приблизно 15 компаній, які займаються “мурашиними” бізнесом.

Коштує така ферма від кількох сотень до кількох тисяч гривень. Купують її здебільшого для дітей, аби ті піклувалися про домашніх улюбленців – це привчає їх до відповідальності. Або ж у офіси – як цікаву атракцію та своєрідний антистрес для працівників.

Замовлення на свої мурашині ферми Олександр знаходить як в Україні, так і за кордоном – у Європі та Америці.

Як не дивно, там ця сфера поки не настільки розвинена.

Продає їх і через платформу Amazon. Засновник Ant City переконаний, що розвиватися є куди. Головне – вірити в себе і не зважати на труднощі, інакше – нічого не досягти.

До теми:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини