Депутатку Софію Федину можуть притягнути до кримінальної відповідальності — глава СБУ

Кримінальна справа проти народного депутата від “Європейської солідарності” Софії Федини, порушена через її висловлювання про Президента Володимира Зеленського, матиме продовження найближчим часом.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов в інтервʼю Главкому.

“Я вважаю, ця справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс усе чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрите, я думаю, відповідна експертиза призначена”, – сказав Баканов.

За його словами, цією справою займаються і Державне бюро розслідування, і СБУ. “У Службі безпеки теж є таке провадження”, – зазначив він.

Разом з тим Баканов висловив думку, що інститут Президента має поважатися.

“Взагалі це питання до культури наших політиків. Не тільки Федина у цьому питанні «засвітилась». Ми повинні поважати інститут Президента, будь-який державний інститут. Ми зараз не говоримо про гумор – увесь світ жартує над політиками, у цьому нічого такого немає. Але, наприклад, у законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. В українському – немає”, – сказав він.

Як повідомлялось, депутат від “Євросолідарності” Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, коментуючи висловлювання Зеленського у Золотому під час спілкування з ветеранами АТО 26 жовтня, наголошували на неприпустимості такої поведінки Президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та висловлювали припущення, що може статися із Зеленським на передовій. “Там ненароком може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають…”, – сказала, зокрема, Федина.

Нагадаємо, на сторінці Марусі Звіробій у Facebook була оприлюднена трансляція, в якій сама Звіробій, а також Софія Федина обговорювали візит Володимира Зеленського до Золотого (Луганська область).

Вони, зокрема, з використанням ненормативної лексики коментували спілкування президента з добровольцями.

“Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли, наприклад”, – казала Софія Федина.

У фракції “Європейська солідарність” назвали порушення цієї кримінальної справи “переслідуванням за погляди та обмеженням свободи слова в Україні”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини