На залізничному вокзалі Львова замість пальми встановили каплицю

Під час реконструкції площі Двірцевої перед залізничним вокзалом Львова збудували капличку на місці пальми Мерцалова. Залізничники розташували її відразу біля головного входу у вокзал. Фото металевої конструкції із куполом опублікував місцевий активіст Дем’ян Данилюк у Facebook.

Копію відомої пальми Мерцалова подарував Львову Донецьк у 2003 році як символ дружби між двома містами. Вона простояла на місці теперішньої каплиці понад 15 років. перенесуть у вагонне депо на Левандівці. У львівській мерії заявили, що каплицю встановили без дозволу.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, капличку зводять на території, яка належить залізниці, втім її встановлення треба погоджувати з мерією, повідомляє ZAXID.NET.

Мерія, сказав Коломойцев, не давала жодних дозволів на облаштування цього об’єкту і готує звернення до ДАБІ з проханням перевірити законність його облаштування.

Року Божого 2019-го.Пальма Мерцалова перетворюється на об'єкт для християнських паломників. Львівська…

Gepostet von Demyan Danylyuk am Samstag, 9. November 2019

Натомість начальник вокзалу станції “Львів” Ігор Соловій зазначив, каплиця буде нестандартною. Замість статуї Богородиці на постаменті викладуть її лик мозаїкою.

Триметрову “пальму Меррцалова” планують встановити на території пасажирського вагонного депо на Левандівці.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини